Toekomstige Landverhuizersmuseum te bezoeken op Open Monumenten Dag


Artist impression van het Landverhuizersmuseum dat in aanbouw is, ontworpen door het Chinese Mad Architects.
Artist impression van het Landverhuizersmuseum dat in aanbouw is, ontworpen door het Chinese Mad Architects. (Foto: Mad Architects)

Toekomstige Landverhuizersmuseum te bezoeken op Open Monumenten Dag

Rotterdam - Het jaarlijks terugkerende festival rondom monumenten komt er weer aan. Op 12 en 13 september zijn in Rotterdam en in de rest van Nederland weer allerlei monumenten te bezoeken tijdens Open Monumenten Dag. Dit jaar zijn in Rotterdam de Fenixloodsen die straks het Landverhuizersmuseum worden, te bezichtigen.

Bezoekers kunnen de vorderingen van de bouw en restauratie van de loodsen met eigen ogen zien. Originele elementen in het markante gebouw worden weer zichtbaar en gaan straks samen met de nieuwe architectuur. En natuurlijk is er aandacht voor de geschiedenis van de landverhuizers die vanaf de kades vertrokken.

Neem je koffer mee
Wie wil kan op deze dag zijn oude koffer met een bijzonder reisverhaal doneren. Eerder schreven we al over het doolhof met muren van oude koffers dat in het Landverhuizersmuseum komt. Hier zijn honderden koffers voor nodig, dus neem mee!

Meer informatie over Open Monumenten Dag bij de Fenixloodsen op hun website (tip: er is ieder half uur een rondleiding).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden