Twee cafés tijdelijk gesloten vanwege coronabesmettingen


Foto:

Twee cafés tijdelijk gesloten vanwege coronabesmettingen

Rotterdam - Vervelend nieuws zo vlak voor het weekend: twee Rotterdamse kroegen zijn tijdelijk gesloten vanwege coronabesmettingen. Het gaat om Rotown aan de Nieuwe Binnenweg en café De Zondebok & 't Zwarte Schaap aan de Witte de Withstraat.

Gisteren, donderdag 13 augustus, om 15.00 uur hoorden ze bij Rotown dat een van de barmedewerkers positief testte op het coronavirus. De medewerker had (en heeft) geen klachten en hij draaide afgelopen week maar beperkte diensten. Uit voorzorg blijven de deuren van Rotown voorlopig gesloten. 

Op de eigen website kun je meer informatie vinden over wanneer de medewerker precies heeft gewerkt. Hoe lang Rotown precies dicht blijft, moet nog worden besloten. Hiervoor wordt eerst de uitslag van de coronatests bij de rest van het personeel afgewacht.

"Toen we gisteren dit nieuws bekend maakten, kwamen er honderden begripvolle reacties en daar zijn we ontzettend blij mee. Er waren ook mensen die ons bestookten met berichten van twijfel over het nut van testen en de besmettelijkheid van het virus. Die reacties snappen we ook, maar tegelijkertijd hopen we dat iedereen begrijpt dat het niet aan ons is om die discussie te voeren. Het is onze verantwoordelijkheid zo goed mogelijk voor onze gasten en ons personeel te zorgen en dat doen we volgens de geldende richtlijnen", schrijft Rotown.

Bij café De Zondebok & 't Zwarte Schaap zijn drie personeelsleden besmet geraakt door gasten die, zonder dat zij het wisten, met corona besmet waren. Daarom sloot het café op 9 augustus tot nader orde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden