Kunst op een grote betonplaat


Een betonplaat in Rotterdam is de locatie voor de tiende editie van kunstproject IPIHAN. (Foto: Marieke van der Lippe)
Een betonplaat in Rotterdam is de locatie voor de tiende editie van kunstproject IPIHAN. (Foto: Marieke van der Lippe) ( )

Kunst op een grote betonplaat

Rotterdam - Tien kunstenaars, een filmmaker en een historicus zijn neergestreken op de ‘betonplaat’ in Rotterdam Crooswijk aan de Rolf Hartkoornweg. Daar werken ze aan de tiende editie van het kunstproject ‘If Paradise Is Half As Nice’ (IPIHAN). De groep maakt elke zomer kunst in verlaten gebouwen en nu voor het eerst buiten in Rotterdam op een verlaten terrein. Het publiek kan hier met de openluchttentoonstelling een onbekende kant van Rotterdam ontdekken. De expositie is gratis of met zelfbepaalde bijdrage toegankelijk en brengt films, performances, installaties, beeldhouwwerken, en kunstvormen waar nog geen naam voor bestaat.  


Deze lustrum-editie is een primeur voor het kunstenaarscollectief, want nooit eerder werkte en exposeerde deze groep in de open lucht. Ook deden de meesten van hen dat niet eerder in hun thuishaven Rotterdam. Voor IPIHAN #10 in Rotterdam is het publiek welkom van 21 t/m 23 augustus op de Betonplaat aan de Rolf Hartkoornweg te Rotterdam.

De vorige edities van IPIHAN waren veelal in de regio Leipzig, waar dit gelegenheidscollectief gigantische, vervallen fabriekscomplexen gebruikte als woon- en werkplek. In vijf zomerweken bouwen zij aan hun tijdelijke woonplek en atelier om tot een tentoonstelling te komen in die leegstand. Dit jaar heeft de groep zijn oog laten vallen op de omvangrijke en kale betonplaat in een desolate oksel van Rotterdam. Via bemiddeling door CBK Rotterdam en Ontwikkelcombinatie OCNK ging de poort naar deze ruimte van beton, water en lucht open voor de IPIHANners. Half juli trokken ze erin. Met drie geleende zeecontainers, twee oude legertenten, twee bouwketen en verzamelde materialen maakten zij een geïmproviseerde ‘woonruimte’, een douche, wc en keuken. Vanuit deze basis werken zij aan hun gezamenlijke expositie.

If Paradise Is Half As Nice #10

Openingsweekend / tentoonstelling 21 – 23 augustus 2020
Rolf Hartkoornweg thv nummer 48, Rotterdam
Vrijdag 21 augustus // 15 tot 21 uur
Zaterdag 22 en zondag 23 augustus // 12 tot 18 uur.

Check www.ipihan.com voor aanvangstijden evenementen en eventuele wijzigingen door COVID-19.

Deelnemend kunstenaars: Willem Besselink, Ties Ten Bosch, Daan Botlek, Pim Palsgraaf, Regina Kelaita, Jordy Walker, Michiel Jansen, Esther Kokmeijer, Toine Klaassen, Leslie Nagel, historicus Guus Vreeburg en filmmaker Marieke van der Lippe.

  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden