Thuistip: herbeleef Reggae Rotterdam Festival bij FESTIVAL TV. Foto: Wendy van Aal.
Thuistip: herbeleef Reggae Rotterdam Festival bij FESTIVAL TV. Foto: Wendy van Aal. (Foto: Wendy van Aal)

Dit zijn de nieuwe uitgaanstips (óók voor thuis) van Rotterdam Festivals!

Met online programmering beleven we kunst en cultuur nu volop vanuit huis, maar we kunnen er ook weer een beetje op uit! Daarom zetten we naast de thuistips ook weer uittips voor je op een rij.

SHOW: Frank Schurink
Iedere dinsdag geniet je bij De Fruitvis van de luchtige, confronterende en interactieve onemanshow Corona en ander Gedoe van Frank Schurink.
Hij neemt je mee op een reis door de menselijkheid en bespreekt smeuïge onderwerpen zoals complottheorieën, framing, geloof, gelijk hebben, discriminatie, betekenis, de dood, een (on)bewuste maatschappij, de oplossing en het beest in ons. De show is nog te zien t/m dinsdag 29 september. Bestel je ticket op www.fruitvis.nl. Entree €25.

FESTIVAL TV: REGGAE ROTTERDAM FESTIVAL
Helaas kan Reggae Rotterdam Festival niet doorgaan in de huidige vorm. Om de pijn een beetje te verzachten heeft FESTIVAL TV een terugblik van Reggae Rotterdam Festival samengesteld. In deze aflevering ontdek je hoe het evenement ooit is begonnen, geniet je van de vlaggenparade en luister je naar optredens van Morgan Heritage, UB40 en Wyclef. De aflevering is te bekijken op www.openrotterdam.nl onder het kopje ‘FESTIVAL TV’. Gratis toegankelijk.

Pleinbioscoop
Deze zomer kijk je negentien avonden lang film op de Wilhelminapier. Van woensdag 12 t/m zondag 30 augustus worden er iedere avond films getoond. Verwacht een mix van art-house films, publieksfavorieten en klassiekers. Je eigen stoeltje meenemen is dit jaar niet mogelijk, want die staat al voor je klaar op anderhalve meter afstand van elkaar. Tickets zijn dit jaar uitsluitend online te koop via www.pleinbioscooprotterdam.nl. Entree €11.

Expositie: Sanne Sannes
Fotograaf Sanne Sannes staat bekend om zijn erotische fotoportretten. Uitsluitend vrouwen zijn daarbij het onderwerp. In zijn korte carrière als fotograaf legde hij intieme momenten in grofkorrelige zwart-witbeelden vast. De tentoonstelling Extase in de Kunsthal presenteert het oeuvre van deze Nederlandse fotograaf aan de hand van ruim zestig unieke prints. Reserveer je ticket en tijdsslot op www.kunsthal.nl. Entree €14.

Maritiem Museum online (4-12)
Het Maritiem Museum heeft een webpagina vol met tips voor thuis gemaakt, speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zo heeft Professor Plons een kwartetspel over de haven gemaakt die je samen met familieleden kan spelen, er is een memoryspel te vinden, je kan een kleurplaat uitprinten en lekkere recepten uitproberen. Benieuwd? Bekijk alle thuistips op www.maritiemmuseum.nl. Gratis toegankelijk.

Let’s Get Physical
Kunst bekijken en verborgen plekken ontdekken tijdens een zomerse wandeling. Het kan met de beeldenroute Let’s Get Physical. Tijdens de route kom je kunstwerken van Joep van Lieshout tegen en leer je het Merwe-Vierhavensgebied beter kennen. De route bestaat uit ongeveer twintig creaties verspreid over verschillende locaties en is te volgen op eigen gelegenheid. Download de routekaart op www.avlmundo.org. Gratis toegankelijk.

Roffa Mon Amour
Voor een festivalervaring in de buitenlucht kun je deze zomer terecht bij Roffa Mon Amour. Bij Weelde is er van woensdag 12 augustus t/m zondag 6 september wereldcinema te zien. Er worden films uit China en Zuid-Korea, een Grieks verhaal en Amerikaanse klassiekers getoond. De organisatie zorgt voor voldoende afstand tussen te stoelen en zetten bediening in zodat bezoekers niet van hun plaats hoeven voor iets lekkers. Bekijk het gehele programma op www.roffamonamour.com. Entree €9,50.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden