Sloop voormalige BS de Pit
Sloop voormalige BS de Pit (Foto: Ruud Spruit)

Ruud Spruit ziet hoe zijn oude basisschool gesloopt wordt: 'Dag mooie jeugdherinnering!'

Rotterdam - Ruud Spruit stuurde een weemoedig stuk met foto's in via 'Schrijf mee' op dehavenloods.nl. Hij ziet hoe 'de Pit' gesloopt wordt, de laatste jaren bekend als De Kubus. 'Dag mooie jeugdherinnering!'

Basisschool 'de Pit' aan de Heindijk in IJsselmonde zal de nieuwkomers in Rotterdam niet veel zeggen? De Kubus misschien wel met twee locaties in IJsselmonde. Die naam prijkt nu als laatste op de gevel.

Nu wordt de locatie die vroeger 'de Pit' heette gesloopt, er komt een nieuwe school voor in de plaats in de toekomst!

De middelbare IJsselmondenaren van nu zal de naam van de school zeker herinneren. Zij waren de jeugd die in de jaren zestig van de vorige eeuw in de nieuwe woonwijk Hordijkerveld kwamen wonen, en gebruikt maakte van die school. Het was een school die je klaarstoomde voor het voortgezet onderwijs.

Als je nog een glimp van het schoolgebouw wilt zien dan moet je snel zijn. Inmiddels zijn er al grote gaten geslagen door een sloopmachine die het gebouw beetje bij beetje aan het ontmantelen is! Een triest aanblik!

De contouren van de lokalen zijn nu nog zichtbaar, de schoolborden hangen er nog, net zoals verlichting. Rond het gebouw liggen meerdere hopen met puin die gesorteerd zijn, waaronder glas, hout en ijzer.

De telelens van mijn camera zoekt het gebouw af naar herkenningspunten. In totaal 16 lokalen!, waarvan niet overal les werd in gegeven. Twee toegangsdeuren links en rechts van het gebouw. Twee glazen verbindingsgangen verbonden de twee langwerpige gebouwen met elkaar. Daar was een trap met betonnentreden naar de hogere gelegen lokalen, de Pit bestond namelijk uit twee verdiepingen.

Het zal nog even duren voordat de voormalige bassischool ´de Pit´ in zijn geheel met de grond is gelijk gemaakt! De foto´s zijn voor het nageslacht, ik pak mijn fotocamera in en rijd weg. Dag mooie jeugdherinnering!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden