Ze zijn natuurlijk nog van harte welkom, maar er wordt niet actief campagne meer gevoerd.
Ze zijn natuurlijk nog van harte welkom, maar er wordt niet actief campagne meer gevoerd. (Foto: Make it Happen/iris van den Broek)

Rotterdam stopt campagne om toeristen naar de stad te lokken

Rotterdam - De zomercampagne 'Ga gewoon zelf' om toeristen naar Rotterdam te lokken, is afgelopen week stilletjes tot een einde gekomen, hopelijk tijdelijk. De campagne is stopgezet nadat de mondkapjesplicht op verschillende plekken ingevoerd werd, en het aantal coronabesmettingen in Rotterdam bleef stijgen. Toeristen zijn natuurlijk nog van harte welkom, maar er wordt niet actief campagne meer gevoerd. De campagne wordt eventueel weer opgestart als de situatie rond het coronavirus verandert.

Rotterdam Partners en de gemeente Rotterdam hebben vorige week samen besloten dat de boodschap van de campagne gezien de ontwikkelingen ongewenst zou zijn en een tegenovergesteld effect zou kunnen hebben dan de oproep om drukte juist te mijden. Dat ondanks de bedoeling dat de toeristen (uit eigen land) die met 'Ga gewoon zelf' bereikt moesten worden zich juist over de stad zouden spreiden. Die nuance daarvan dreigde ten onder te sneeuwen in de berichtgeving over de huidige besmettingscijfers in onze stad.

Rotterdam Partners lanceerde op 15 juli een zomercampagne om toeristen uit eigen land naar de stad te trekken. Onder meer om Rotterdamse ondernemers te steunen in een tijd dat ze het extra goed kunnen gebruiken. De campagne zou tot en met september door het hele land te zien, zowel online als offline.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden