De ornamenten van het oude Theater Zuidplein zijn gered van de sloop.
De ornamenten van het oude Theater Zuidplein zijn gered van de sloop. (Foto: Hans Grootenhuijs)

De ornamenten van het oude Theater Zuidplein zijn gered van de sloop

Rotterdam - De ornamenten van het oude Theater Zuidplein zijn gered van de sloop. Werknemers van onderhoudsbedrijf Veenema schermden vandaag het kunstwerk af (zie foto). Het theatergebouw wordt op dit moment gesloopt, een nieuw gebouw staat klaar om in gebruik genomen te worden.

Via de facebookpagina van De Havenloods laat Hans Grootenhuijs weten dat de geliefde ornamenten van het oude Theater Zuidplein bewaard blijven. Aan beide zijden van de oude toneeltoren bevonden zich ornamenten met klassieke afbeeldingen uit de Griekse mythologie. Woensdag worden de ornamenten door het sloopbedrijf zorgvuldig verwijderd en bewaard. Mogelijk dat ze worden toegevoegd aan kunstwerk De Schouwplaats in het Zuiderpark waar eerder ornamenten en beelden van de oude schouwburg zijn verwerkt in een kunstwerk van Kamiel Verschuren.

Het oude theater is inmiddels bijna helemaal verdwenen. Even verderop, aan de Gooilandsingel heeft Theater Zuidplein (en de bibliotheek) een prachtig nieuw gebouw gekregen. Dat gebouw is klaar en wordt op dit moment ingericht. Half september viert Theater Zuidplein drie dagen lang de opening van het nieuwe gebouw. Hoe dat gebeurt, kun je vanaf 24 augustus op de website lezen.

Vorige week lieten we in De Havenloods theaterdirecteur Emmelien Mathijsse aan het woord, over het vreemde afscheid van het oude gebouw en de toekomst in het nieuwe pand. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden