Op de R.K. Begraafplaats St. Laurentius wordt vandaag een monument voor zes oorlogsslachtoffers onthuld.
Op de R.K. Begraafplaats St. Laurentius wordt vandaag een monument voor zes oorlogsslachtoffers onthuld. (Foto: )

Monument voor zes oorlogsslachtoffers op begraafplaats St. Laurentius

Rotterdam - Vandaag (maandag 10 augustus) wordt op de R.K. Begraafplaats St. Laurentius Rotterdam een monument onthuld en gezegend voor de oorlogsslachtoffers die begraven zijn op deze begraafplaats. De zegening gebeurt door bisschop Van den Hende van Rotterdam. De voorzitter van de Oorlogsgravenstichting en Minister van Staat, mr. J.P.H. Donner, houdt een toespraak. De bijeenkomst heeft vanwege de coronamaatregelen een besloten karakter.

Op de R.-K. Begraafplaats St. Laurentius bevinden zich de graven van zes slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog die bij het monument een nieuwe rustplaats zullen krijgen. Het monument is gemaakt in afstemming met de Oorlogsgravenstichting en de familie. 'Dankbaar houden wij de namen in herinnering van hen die hun leven hebben gegeven en die zo het grootste offer hebben gebracht voor de vrijheid', laten de initiatiefnemers weten. De onthulling en zegening van het monument valt vrijwel samen met de herdenking van het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog. Dat vindt plaats op 15 augustus.

De slachtoffers die op de R.K. Begraafplaats St. Laurentius Rotterdam rusten, zijn: Leonardus Julianus Fleghaar (9 maart 1920 - 10 september 1944), Adam Joseph Hirschmann (4 mei 1914 - 10 mei 1940), Petrus Josephus Marie Jungerhans (24 juni 1926 - 19 februari 1945), Johannes Josephus Maria van der Loo (2 maart 1914 - 22 september 1944), Pieter Herman Magré (9 december 1915 - 20 februari 1945), Anthonius Johannes Worsteling (6 augustus 1926 - 3 april 1945).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden