Heerlijk!
Heerlijk! (Foto: Zomercampus010)

Watergevechten!

Rotterdam - Oh, wat moet dat heerlijk zijn geweest! Alle kinderen op Zomercampus010 sloten gisteren (vrijdag 7 augustus) hun week af met een watergevecht! Met supersoakers, waterpistolen en zelfs tuinslangen zaten ze elkaar overal in Rotterdam achterna. Het was een lekker verkoelend einde van een mooie week!

De kinderen die nu aan Zomercampus010 meedoen, horen bij de tweede lichting van deze zomer. Elke twee weken begint een nieuwe groep op één van de 28 locaties aan hun zomercampus. 's Ochtends leren ze in een perscentrum wat een krant is en hoe je er eentje maakt (in september is het resultaat te zien in een heuse 'Havenloods Junior'!). Daarna maken ze kennis met sport en cultuur.

Tekst gaat verder onder de foto.

Zomercampus010 wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. De bedoeling van de gemeente Rotterdam is dat kinderen hun eventuele corona-achterstanden wegwerken, een mooi alternatief voor geschrapte vakanties hebben én een leuke tijd met elkaar beleven. Op tientallen plekken in de stad doen er zo'n zesduizend kinderen in de basisschoolleeftijd mee. Ook voor oudere kinderen is er een programma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden