Vorige week was er alvast een try out van de Pleinbioscoop op het Grote Kerkplein.
Vorige week was er alvast een try out van de Pleinbioscoop op het Grote Kerkplein. (Foto: Yvonne Ehbel)

Alles wat je moet weten over de Pleinbioscoop, inclusief het complete programma!

Rotterdam - Dit bericht is door de Pleinbioscoop in de agenda van dehavenloods.nl gezet. Handig om alles even op een rijtje te hebben!

Pleinbioscoop Rotterdam staat al 33 jaar bekend als de grootste openluchtbioscoop van Europa. De jaarlijkse Pleinbios in het Museumpark is voor menig Rotterdammer een zomerse traditie. Vanwege de verbouwing van het Museumpark en de huidige coronamaatregelen staat bezoekers dit jaar een extra bijzondere editie te wachten. In samenwerking met filmtheater LantarenVenster wordt de 34e editie van de openluchtbioscoop op de kop van de Wilhelminapier georganiseerd. Uiteraard met inachtneming van alle coronamaatregelen.

De programmeurs van LantarenVenster en Pleinbioscoop hebben samengewerkt aan een prikkelend en verrassend filmprogramma. Bezoekers kunnen kiezen uit negentien spraakmakende en alom geprezen films van het afgelopen filmjaar. Zoals altijd een mix van arthouse films en grote publiekstrekkers. Ook worden er traditiegetrouw klassiekers vertoond. Ditmaal het gerestaureerde meesterwerk van Spike Lee’s, Do the right thing (1989). De openingsfilm van Pleinbioscoop meets LantarenVenster op woensdag 12 augustus, is Les Misérables, winnaar van de IFFR Youth Jury Award 2020. De voorpremière van Paradise Drifters is te zien op vrijdag 14 augustus. Filmmaker Martin Koolhoven werd uitgenodigd als gastprogrammeur van een van film op 28 augustus. Welke film hij laat zien wordt later bekend gemaakt. In het voorprogramma worden dagelijks korte films vertoond, onder meer afkomstig uit het rijke archief van Rotterdams Open Doek.

De coronaproof editie

Het bleef lange tijd onzeker of Pleinbioscoop dit jaar een traditionele filmzomer kon organiseren. Maar toen de versoepelingen van de coronamaatregelen een openluchtbioscoop toch mogelijk maakten, greep de organisatie direct haar kans. Sommige dingen zullen wel anders gaan dan bezoekers gewend zijn. Zo zijn tickets alleen vooraf online te bestellen en staan de stoeltjes klaar, allemaal op 1,5 meter afstand van elkaar. Ook zijn er vaste looproutes en zijn er aanpassingen gedaan om drukte bij de bar te voorkomen. Dit alles maakt dat iedereen met een gerust hart kan genieten van de mooiste films onder de sterrenhemel. Iets wat veel Pleinbiosfans in maart dit jaar niet voor mogelijk hielden.

Programma

Wo 12 aug - Les Misérables

Do 13 aug - The Gentlemen

Vr 14 aug - Paradise Drifters

Za 15 aug - 1917

Zo 16 aug - Bacurau

Ma 17 aug - Do the Right Thing

Di 18 aug - KINO presenteert

Wo 19 aug - Kapsalon Romy

Do 20 aug - The Kingmaker, Imelda Marcos

Vr 21 aug - The Lighthouse

Za 22 aug - Little Women

Zo 23 aug - Portrait de la jeune fille en feu

Ma 24 aug - Honey Boy

Di 25 aug - Little Joe

Wo 26 aug - Adam

Do 27 aug - Dolor y Gloria

Vr 28 aug - Martin Koolhoven presenteert

Za 29 aug - Queen & Slim

Zo 30 aug - Knives out

Praktische informatie

Pleinbioscoop meets LantarenVenster

12 augustus t/m 30 augustus

Locatie: Wilhelminapier bij Hotel New York

Terrein geopend: 20:30

Aanvangstijd: 21:30 / 21:45

Kaarten: € 11 / Cineville € 8

Kaartverkoop (alleen online) via pleinbioscooprotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden