Cruiseschip Rotterdam VI.
Cruiseschip Rotterdam VI. (Foto: Holland America Line.)

Fans kunnen afscheid nemen van cruiseschepen Rotterdam én Amsterdam

Rotterdam - Cruiseschip Rotterdam VI neemt vandaag (maandag 10 augustus) afscheid van Rotterdam, een week later kunnen de liefhebbers ook de Amsterdam uitzwaaien. De twee schepen zijn onlangs door Holland America Line verkocht aan een nieuwe eigenaar.

De Rotterdam wordt maandag 10 augustus tussen 08.00 en 09.00 uur bij de cruise terminal op de Kop van Zuid verwacht. Het schip blijft daar tot de volgende ochtend. Fans kunnen naar de Wilhelminakade (Cruise Port Rotterdam) komen om de Rotterdam uit te zwaaien, foto's te maken en afscheid te nemen, maar wel mét alle geldende coronamaatregelen. 

De Rotterdam vaart dinsdag naar de Damen Shipyard voor onderhoud, voordat het wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Holland America Line krijgt over weer een nieuwe Rotterdam als vlaggenschip, de Rotterdam VII.

Wie de Amsterdam wil uitzwaaien, krijgt maandag 17 augustus de gelegenheid als het schip rond 11.00 uur over de Nieuwe Waterweg naar Damen Shipyard vaart. Dit schip zal niet helemaal naar Cruise Port Rotterdam varen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden