Luxor Theater krijgt geld voor coronaproof maken van zaal

Rotterdam - Mooi nieuws voor het Luxor Theater! Het theater heeft 84.022 euro gekregen om de grote zaal in het nieuwe Luxor Theater om te bouwen tot coronaproof Club Luxor. In Club Luxor kun je komende maanden naar allerlei bijzondere optredens in intieme setting.

Het geld komt van het Kickstart Cultuurfonds – een initiatief van de BankGiro Loterij en een groot aantal private fondsen. Dat fonds gaat ruim 1,2 miljoen euro aan 34 theaters te doneren. Theaters konden vanaf 15 juli een aanvraag indienen om hun theater coronaproof te maken en zo het publiek weer op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen. De bekendmaking in de categorie ‘theaters’ is de eerste van in totaal twaalf toekenningsrondes. Toekenningen in de categorie ‘concertzalen en poppodia’ maakt het fonds volgende week bekend. Elke week verschijnt een overzicht van de toekenningen ook op www.kickstartcultuurfonds.nl

Marc van Kaam, directeur Luxor Theater: "Luxor Theater is heel erg blij met de donatie van het Kickstart Cultuurfonds. Met deze donatie kunnen wij Club Luxor mogelijk maken en onze gasten, en artiesten in een intieme theatersetting ontvangen. Alle medewerkers kijken er enorm naar uit om de deuren weer te openen."

Luxor Theater gaat vanaf 15 augustus weer open voor publiek met een intieme theaterzaal voor 400 personen onder de naam ‘Club Luxor’. Dat gebeurt in het nieuwe Luxor, dat verhoudingsgewijs veel ruimte biedt. Het toneel wordt verlengd en het publiek krijgt een plek aan tafels en stoelen. Zo wordt een intieme setting gecreëerd, waarin meerdere voorstellingen per dag kunnen worden gegeven. De toekenning van het Kickstart Cultuurfonds is hierbij van cruciaal belang.

Behalve The Kik staan er allerlei andere grote namen op het programma. Onder meer Yentl en de Boer, Michal Pilarczyk, Veldhuis & Kemper en Ellen ten Damme komen langs. Ook gaat Guido Weijers in Club Luxor zijn oudejaarsconference opvoeren.

Meer info en kaartverkoop op luxortheater.nl!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden