stockfoto (pxhere.com)
stockfoto (pxhere.com) (Foto: pxhere.com)

Hele warme dagen voor de boeg: app geeft persoonlijk advies

Rotterdam – Er liggen weer extreem warme dagen op ons te wachten. En inmiddels weten we, als er sprake is van een hittegolf dan is het in de stad altijd nóg warmer. Hoe wapen je jezelf tegen hitte in de stad? In Rotterdam hebben we een app die persoonlijk advies geeft.

In de stad stijgt de temperatuur sneller en koelt het weer langzamer af. Als het vijf dagen lang warmer dan 25 graden is én van die vijf dagen minstens drie dagen 30 graden of daarboven, dan spreken we van een hittegolf. Ouderen, kinderen, zieken en mensen met diabetes en hart-, vaat- en longaandoeningen zijn extra kwetsbaar voor oververhitting en uitdroging. Bij temperaturen vanaf 27°C kunnen vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen en benauwdheid ontstaan.

De app Extrema Rotterdam geeft persoonlijk advies op basis van het actuele weer, leeftijd, geslacht en gezondheid. Ook laat de app kaarten van Rotterdam zien waar in de stad de koele plekken en drinkwaterpunten zijn. En voor iedereen geldt natuurlijk: drink veel water, kleed je luchtig, vermijd zware inspanning en blijf jezelf goed insmeren!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden