Kamerkoor Carajillo.
Kamerkoor Carajillo. (Foto: Jos Vlietstra)

Rotterdams Kamerkoor Carajillo zoekt nieuw zangbloed

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan via 'Schrijf mee' op onze site een bericht met foto plaatsen! 

Rotterdams kamerkoor 'Carajillo' repeteert en zoekt nieuw zangbloed. Er is plaats in het koor voor alle stemgroepen, dus sopraan, alt, bas, bariton en tenor. 

In deze onzekere tijd, waar het coronavirus al maanden rondwaart, is het voor veel koren niet mogelijk te repeteren en op te treden. Ook kamerkoor Carajillo kon vanaf maart niet verder in haar vertrouwde repetitiezaal. Ondanks de kleine bezetting van 18 zangers moest er een alternatief worden gevonden en dat werd de zaal van harmonievereniging Concordia-Waddinxveen.

"Hoewel de officiële start van het nieuwe seizoen in september zal plaatsvinden, waarschijnlijk in een ruimte van voldoende capaciteit in Rotterdam-Alexander, wordt er nu al wekelijks geoefend in Waddinxveen op de dinsdagavond. Niet meer kunnen zingen in een koor vanwege de coronacrisis is begrijpelijk, maar frustrerend en triest," aldus het koor. 

Voorlopig repeteert Carajillo in een zaal die voldoet aan alle RIVM voorschriften (gebouw De Hoge Noot, J.W.Frisoweg 3, Waddinxveen). Het koor heeft plaats voor nieuw zangbloed in alle stemgroepen (sopraan, alt, tenor, bariton, bas). Vaste koorzangers maar ook zangers, die projectmatig willen zingen, zijn van harte welkom.

Koorervaring, kennis van elementaire muziektheorie is belangrijk, maar ook mensen met passie voor kamerkoormuziek 

Carajillo zingt muziek van alle tijden, van componisten als Brahms, Händel, Bortniansky, Rachmaninoff, Gibbons, Rutter, Laurindsen, Gjeilo, Uusberg, Legend, Pärt, Rheinberger, Stopford, Rossini, Ramirez, Mendelssohn, Tavener, Morley, de Klerk en vele anderen. Het koor heeft een uitgebreide website met een afdeling voor koorleden, waar oa alle stempartijen live zijn ingezongen. 

Het koor is opgericht in 2011 door Jos Vlietstra en heeft al vele optredens gedaan in binnen en buitenland. "Kom kennismaken met Carajillo, kom meezingen op een repetitieavond, voorlopig in Waddinxveen, en wellicht is dit het koor, dat u zoekt en zijn wij op zoek naar u." Contact via josvlietstra@gmail.com en tel. 06 23640068.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden