Véél meer coronabesmettingen in Rotterdam dan in andere grote steden

Rotterdam - Het gaat nog steeds helemaal niet goed met het aantal coronabesmettingen in Rotterdam. Afgelopen twee weken kwamen 796 besmettingen aan het licht, in Amsterdam waren dat er 563 en in Den Haag 270. Het aantal besmettingen is ruim drie keer zoveel als de twee weken daarvoor, toen de GGD 237 bewezen coronapatiënten telde. Rotterdam telt 122,2 besmettingen per 100.000 inwoners. 

Afgelopen twee weken werden zes Rotterdammers opgenomen in het ziekenhuis. De twee weken daarvoor gebeurde dat één keer. Net als toen is één Rotterdammer aan het coronavirus overleden.

Het aantal besmettingen is volgens de GGD maar gedeeltelijk toe te schrijven aan de hoeveelheid mensen die zich laat testen. Het aantal testen neemt sinds het begin van de zomervakantie ook weer af. Zie ook ad.nl. 

Om mensen alerter te maken op de risico's wordt vanaf morgen in Rotterdam geëxperimenteerd met een mondkapjesplicht. De mondkapjesplicht gaat gelden in het volledige (winkel)centrum van de stad, het gebied wordt grofweg begrensd door Karel Doormanstraat, Weena, Binnenrotte en Westblaak (zie kaartje). Ook buiten het centrum moet je op sommige plekken mondkapjes gaan dragen: tijdens marktdagen op het Afrikaanderplein, het Grote Visserijplein en de Binnenrotte, én in de twee grote winkelcentra Zuidplein en Alexandrium. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden