Foto: Ossip van Duivenbode/Gemeente Rotterdam

Iedereen heeft last van asorijders, maar hoeveel herrie maken ze nu eigenlijk écht?

Rotterdam - De gemeente meet met negen geluidsmeters en twee camera's sinds gisteren (zaterdag 1 augustus) hoeveel herrie er nu precies gemaakt wordt door de asorijders waar iedereen over klaagt. De metingen vinden tot 4 oktober plaats op de Meent, de West-Kruiskade en de Nieuwe Binnenweg.

Al jaren klagen omwonenden, binnenstadbezoekers en terrasgangers steen en been over uitslovers die willen laten zien wat voor stoere wagen ze hebben. De herrie van knallende uitlaten of extra gasgeven overstemt menig gesprek. 

Maar hoe hard is dat geluid nu eigenlijk? Dat is wat de gemeente wil weten. Overlast is nu eenmaal een subjectief begrip. De één ervaart geluid sneller als overlast dan de ander.Er zijn natuurlijk wel geluidsnormen voor voertuigen in de buitenruimte. 

Met de metingen wil de gemeente erachter komen hoe hard het geluid is, of het onnodig is én hoeveel geluidspieken er gedurende de dag zijn. Het onderzoek is niet gericht op het verwerken van persoonsgegevens. Aan het einde van het jaar worden de resultaten van de metingen bekend.

Zie ook rotterdam.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden