Elke zondag genieten van klassieke muziek op het Stadspodium


Foto:

Elke zondag genieten van klassieke muziek op het Stadspodium

Rotterdam - Veel Rotterdammers zullen het gemist hebben: genieten van live muziek in de open lucht. Want even leken er deze zomer helemaal geen evenementen plaats te vinden. Maar nu is het toch mogelijk! Stadspodium Rotterdam organiseert in augustus vijf zondagen klassieke concerten op het eigen podium in het centrum van de stad.

Het Stadspodium is hét openluchtpodium van Rotterdam. Al jaren is er 's zomers van alles te beleven op het podium en in het – in 2018 nieuw aangelegde – stadspark er omheen. Met talloze activiteiten voor jong en oud, zoals danssalons, stadsmeditatie, Rotterdam Zingt en verhalenvertellers voor kinderen, is het voor velen een populaire hotspot midden in de stad.

5 x Klassiek op zondag


De komende vijf zondagen kunnen bezoekers en voorbijgangers genieten van prachtige klassieke live muziek. Tijdens de concerten zijn er zitplaatsen, met gepaste afstand tussen elkaar. Reserveren of tickets kopen hoeft niet, het evenement is gratis. Iedereen kan neerstrijken op één van de stoelen, of er omheen blijven staan. De programmeur heeft een divers programma samengesteld, variërend van licht klassiek en cross-overs met wereldmuziek tot experimentele jazz/klassieke composities.


Programma

2 augustus         Phoenix Ensemble  (klarinet & cello)
9 augustus         Red & gold ensemble (viool)
16 augustus       Bonsai Panda ensemble (drums, trombone, elektrische gitaar, hoorn, klarinet)
23 augustus       Charlotte Shoeters & Stein Verrelst (zang, gitaar)
30 augustus       Joana Rolo + Panos Gklistis  (1 vleugels, quatre-mains)

 

Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Elke zondag van 2 t/m 30 augustus, van 16.00 tot 17.00 uur
Alle aankomende evenementen zijn te vinden op de website en op Facebook.

Er zijn 100 zitplaatsen, op 1,5 meter afstand beschikbaar. Maar er omheen staan is ook mogelijk. Wees lief voor elkaar en houd 1,5 meter afstand.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden