In een autootje door een museum...
In een autootje door een museum... (Foto's Emile van de Velde)

In een autootje door het drive-thru museum van Boijmans in Ahoy? Het is gewéldig!

Rotterdam - Om maar meteen het belangrijkste te verklappen: het Boijmans Ahoy drive-thru museum is het leukste uitje dat je deze zomer in Rotterdam gaat vinden! We reden vandaag vast even rond tussen de vijftig kunstwerken in Ahoy en het was echt geweldig, nóg leuker dan we van tevoren al dachten. Volgende week gaan we weer!

Wat het is? Nou, een drive-thru dus. Door een museum. Met een elektrisch autootje rijd je door een spaarzaam verlichte zaal van tienduizend vierkante meter. De koplampen aan, op de radio een rondleiding of een muziekje, raampje en dak open. Relaxt achterover leunen, armpje uit het raam en genieten maar. Al moet de chauffeur natuurlijk wel een beetje opletten. 

De mini's staan bij Ahoy klaar.Voor maximaal vier mensen per auto. Je mag ook met je eigen auto naar binnen, zolang dat maar een elektrische is, we willen natuurlijk geen zaal met herrie en uitlaatgassen. De auto's kunnen, en mogen, niet sneller rijden dan vijf kilometer per uur. Je bent behoorlijk vrij om je eigen route te kiezen en kunt makkelijk even omrijden, keren en ergens nóg een keer kijken. Al leverde dat vandaag ook wel spookrijders op. Toeteren of uitstappen is niet de bedoeling. Heb je geen rijbewijs? Dan staan er tuktuks klaar. En er is ook een tribune aan de zijkant. 

We verklappen verder niet te veel. Want we willen volgende week weer en we hebben ons gezelschap van die dag met de hand op het hart beloofd van tevoren niets te vertellen. 

Maar ja. Dat we begonnen, en eindigden met apen kunnen we wel even opschrijven. Dat er een cirkel in de zaal is waar je een soort van ín de Toren van Babel rijdt ook. En er is een beeldengalerij (mét kerstman van Paul McCarthy, bekend van Kabouter Buttplug). En er is... en...en... We raakten nauwelijks uitgekeken! Naast ruim vijftig kunstwerken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen zijn ook enkele kunstenaars speciaal voor deze gelegenheid uitgenodigd om deel te nemen.

Lees verder onder de foto.

Veel natuur.

Volgende week weer dus!

Het thema van het tijdelijke museum is de mens en de natuur, waarbij de natuur haar ruimte opeist en de mens kwetsbaar blijkt. Het is een thema dat alles te maken heeft met de verwarrende omstandigheden waarin we de laatste maanden leven. Omstandigheden die voor Ahoy (wég Songfestival, wég North Sea Jazz) en de uitvoerende producent JMR (dat al hun zomerfestival ten prooi zag vallen aan aan de coronawerkelijkheid) voor een vreselijke zomer zorgen. Tót het drive-thru museum dus. Nu is er weer leven in de brouwerij. En dat geldt voor Museum Boijmans Van Beuningen nog een stuk sterker. Het museum zat vanwege de huidige asbestsanering en aansluitende verbouwing sowieso al langere tijd in een soort lockdown. Tel daarbij dat het concept in Ahoy zó verschrikkelijk leuk is., we zeiden het al, en je snapt dat dit een evenement is met alleen maar winnaars. 

We gaan dus nog een keer, en misschien wel drie of vier keer!

Het Boijmans Ahoy drive-thru museum gaat morgen (zaterdag 1 augustus) open voor publiek en blijft dat tot en met 23 augustus. De voorverkoop is al een week bezig, maar er zijn nog volop kaarten. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Je hebt voor 15 euro een kaartje, met Rotterdampas al voor 5 euro. Een kaartje geldt elke keer voor een tijdsslot van een half uur, zodat er buiten niemand in een wachtrij staat.

Link voor kaartjes onder de foto.

Tussen twee beren door rij je weer naar buiten.

Kaartjes zijn te koop op de website van Boijmans. zorg dat je er snel bij bent, want we gaan zelf ook nog een flinke stapel kopen! We denken er namelijk over nóg een keer te gaan ;-)

(door Emile van de Velde)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden