Ketelbinkie, een van de stops op de Levensloopwandeling
Ketelbinkie, een van de stops op de Levensloopwandeling (Foto: Ap van der Pijl)

'Levensloopwandeling' langs de oevers van de Nieuwe Maas

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via 'Schrijf mee' op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht met foto aanleveren!

Recent is in Rotterdam de eerste ‘Levensloopwandeling’ geïntroduceerd. Een inspiratietocht en toeristische wandeling langs de oevers van de Nieuwe Maas in Rotterdam die je laat stilstaan bij opvallende objecten en tegelijk vraagt om reflectie op belangrijke gebeurtenissen in je leven.

De wandeling is een particulier initiatief die loopt langs de oevers van de rivier die tegelijk symbool staat voor de levensloop. Bij opvallende kunstwerken als bijvoorbeeld ‘Lost Luggage Depot’ op de kop van de Wilhelminapier of ‘De verloren parel’ in het park bij de Euromast,  sta je zowel stil bij de betekenis van de openbare kunst als bij essentiële vragen of gebeurtenissen in het eigen persoonlijk leven.

De initiatiefnemer Ap van der Pijl: “De stad staat vol met bijzondere kunstwerken, uitzichtpunten en bijzondere plekken waar je misschien zo aan voorbij loopt. Door het combineren met persoonlijke vragen zien je niet alleen iets van de stad maar ook veel van jezelf. Bovendien kijkt je de volgende keer toch even wat anders naar je omgeving”.

De route is een combinatie van een toeristische route en korte wandeling (7 kilometer) inclusief een ritje met de Watertaxi. In de nabije toekomst wordt de route mogelijk omgezet in een mobiele app en/of boekje maar hij is nu al gratis te gebruiken via www.levensloopwandeling.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden