De beeldentuin van AVL Mundo.
De beeldentuin van AVL Mundo. (Foto: Nina Swaep voor UrbanGuides)

Fietsen langs beeldenroute door wijk van de toekomst

Rotterdam - We mogen weer! Wat fijn om opnieuw met elkaar te zijn, eropuit te gaan en te ontdekken. En juist in dit soort tijden biedt kunst een welkome afleiding. Daarom neemt UrbanGuides je deze zomer mee Rotterdam-West in.

Elke donderdag tot en met zondag fiets je samen met een gids door het M4H-gebied langs de 30 sculpturen die dit seizoen de beeldenroute ‘Let’s Get Physical’ van AVL-Mundo vormen. De beelden staan op een route langs onder meer Atelier van Lieshout, AVL Mundo’s Beeldenpark, metrostation Marconiplein, Weelde, de Floating Farm, het Keilecafé, De Voedseltuin en het Dakpark.

Aan de hand van de beelden krijgen bewoners én bezoekers van de stad de kans om dit havengebied in ontwikkeling beter te leren kennen. M4H is een plek waar het maritieme verleden nog goed voelbaar is, én proeftuin voor de maakindustrie van morgen.

Tot 6 september kun je elke donderdag, zaterdag en zondag om 14.00 uur mee op tour. Elke vrijdag is er een ‘Let’s get Physical’ Night Special! Tijdens deze avondtour fiets je tijdens de zonsondergang door het voormalig havengebied en zie je de omgeving in een heel ander licht. Na afloop krijg je ook nog een gratis drankje in het Keilecafé!

De tour start steeds bij AVL Mundo’s Beeldenpark aan de Keileweg 18. Kijk voor meer info en kaartverkoop op urbanguides.nl, een routekaart van beeldenroute ‘Let’s Get Physical’ vind je op avlmundo.org.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden