Nieuwe hotspot in de Rotterdamse Citrusveiling komend weekend open


De Citrusveiling is een rijksmonument van het Rotterdamse architectenbureau Maaskant en van Tijen.
De Citrusveiling is een rijksmonument van het Rotterdamse architectenbureau Maaskant en van Tijen. (Foto: Citrusveiling)

Nieuwe hotspot in de Rotterdamse Citrusveiling komend weekend open

Rotterdam - Komend weekend opent de Rotterdamse Citrusveiling! Het is een tijdelijke nieuwe hotspot in het M4H-gebied van de Rotterdamse horecaondernemer Aziz Yagoub (bekend van onder meer Annabel). Totdat er een nieuwe bestemming voor het bijzondere rijksmonument is gevonden, opent bij de Citrusveiling onder meer een groot terras achter het gebouw, met twee grote containers van TV-kok Herman den Blijker als keuken en bar, en met grote olijfbomen en bierbanken. 

Op vrijdag 31 juli is om 16.00 uur de officiële opening. Ook op zaterdag en zondag kunnen bezoekers voortaan wekelijks op het terras genieten van lekker eten, speciaalbieren, cocktails en muziek. De entree is gratis. Reserveren is niet nodig. Er is voldoende plek. De Rotterdamse Citrusveiling ligt in het westelijk havengebied. Bereikbaar vanaf metrostation Marconiplein.

Het oude haven- en industriegebied Merwe-Vierhavens (M4H) is één van de grootste voormalige fruithavens van Europa. De Citrusveiling is een rijksmonument van het Rotterdamse architectenbureau Maaskant en van Tijen. Om deze bijzondere locatie tijdelijk een nieuwe invulling te geven, heeft Yagoub een overeenkomst gesloten met het Havenbedrijf Rotterdam.

“Gemeente Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam werken in M4H samen aan de transitie van oud havengebied naar een gemengd gebied om te wonen, werken en te ontspannen. Ik ben ontzettend enthousiast om hier deel van uit te maken. En dan ook nog eens in het mooiste gebouw van Rotterdam. Onze initiële plannen zijn grotendeels verplaatst naar 2021. We zitten nog steeds midden in een crisis met totaal geen perspectief voor onze branche. Dat is erg moeilijk en vervelend, maar dat neemt niet weg dat wij een creatieve organisatie blijven. Net als M4H zijn wij ons hier aan het herontwikkelen!” geeft Yagoub aan op de facebookpagina van de Citrusveiling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden