Uittip: kunst kijken in het Boijmans Ahoy drive-thru museum.
Uittip: kunst kijken in het Boijmans Ahoy drive-thru museum. (Foto: West8)

Dít zijn de tips van Rotterdam Festivals voor komende week!

Met online programmering beleven we kunst en cultuur nu volop vanuit huis, maar we kunnen er ook weer een beetje op uit! Daarom zetten we naast de thuistips ook weer uittips voor je op een rij.

Ritje in de Museumtram
De museumtrams rijden weer! Maak een gezellige rondrit van 75 minuten in een 'Vierasser' uit 1931 of een Düwag uit 1964. Je hebt de keuze uit vier routes door verschillende delen van Rotterdam, waaronder Kralingen, Blijdorp, Crooswijk, Delfshaven, Feijenoord Stadion, Spangen en het Oude Noorden. De museumtram rijdt op woensdag, zaterdag en zondag, om 11.00 uur en 14.00 uur. Boek je tramticket op www.stichtingromeo.nl. Entree €10.

Zomerterras De Kuip
De Kuip heeft een 800m2 groot Zomerterras geopend. Met kleurrijke stoelen, planten en vloerkleden is er een gezellige sfeer gecreëerd. Smul van een borrel, lunch of diner terwijl je geniet van het uitzicht op de authentieke tribunes en de grasmat van de Kuip. Een buitje is geen probleem: het gehele terras is overdekt waardoor je altijd een droge zitplek hebt. Reserveren kan op www.dekuip.nl.


Binnenkijken: Nederlands Fotomuseum
In de videoserie 'Binnenkijken' neemt Uitagenda je mee op tour door de Rotterdamse kunst- en cultuurinstellingen. Op deze manier kun je toch nog een beetje genieten van kunst en cultuur vanuit huis. Er staan inmiddels drie afleveringen online: Maritiem Museum, Museum Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum. Bekijk de afleveringen op het YouTube-kanaal van Uitagenda Rotterdam. Gratis toegankelijk.

Speurtocht Tweede Wereldoorlog (6-12)
Een pop met roetvlekken, een blik verkoolde koekjes en een bruidsjurk. Allemaal spulletjes met een verhaal over het bombardement op Rotterdam. Doe mee met de speurtocht en ontdek de bijzondere verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Je kan nog t/m zondag 30 augustus deelnemen aan de speurtocht in Museum Rotterdam ’40-’45 Nu. Geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Bemachtig je ticket op www.museumrotterdam.nl. Entree €9.

Culture Campsite
Een camping in eigen stad waar je overnacht in één van de negen kunstwerken, dat is Culture Campsite. Een duurzame vakantie in eigen stad, want de werken zijn veelal gemaakt van restmateriaal. Vanuit de camping zijn er verschillende tours waarmee je het omliggende gebied vol creatieve ondernemers kunt ontdekken. Op specifieke dagen kun je yogalessen volgen of deelnemen aan een stadsretraite. Kijk voor meer informatie op www.culturecampsite.com.

Boijmans Ahoy
drive-thru museum
In de grote evenementenhal van Ahoy kun je geheel coronaproof veertig kunstwerken bewonderen uit de museumcollectie van Boijmans. De complexe relatie tussen mens en natuur staat bij de expositie centraal. Het unieke aan dit concept is dat bezoekers langs de kunstwerken rijden in een elektrische auto. De kaartverkoop start vrijdag 24 juli en het museum opent zaterdag 1 augustus. Koop je ticket op www.boijmans.nl. Vanaf €14,50.

Culinesse-box
Om het oorspronkelijke weekend van CuliNESSE toch een smaakvolle wending te geven, komt de organisatie met een lekker en leuk alternatief: de CuliNESSE-Box. Met de box kunnen fans een vleugje CuliNESSE in huis halen tijdens het oorspronkelijke festival weekend van donderdag 27 t/m zaterdag 29 augustus. In datzelfde weekend lanceert de organisatie ook een compilatie van de leukste concertmomenten van de afgelopen negen jaar. De verkoop van de boxen loopt nog t/m zondag 16 augustus dus bestel snel je box op www.culinesse.nl. Vanaf €57,50.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden