Slachtoffer Robby Klomp
Slachtoffer Robby Klomp (Foto: Politie)

Rotterdamse verdachte aangehouden voor dood Robby Klomp vlak voor kerst

Rotterdam - Maandagochtend is een tweede verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke steekincident vlak voor kerst waarbij Robby Klomp (44) om het leven kwam. Het gaat om een 24-jarige man uit Rotterdam. Afgelopen vrijdag werd al een man van 21 uit Spijkenisse gearresteerd. Hij is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot dat de man 14 dagen langer vast blijft zitten.

Maandagavond 23 december werd de Rozenburger Robby Klomp neergestoken op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse toen hij een vriend te hulp schoot. Hij overleefde het niet. Er werd direct een groot onderzoek gestart, dat sindsdien niet stil heeft gestaan. De inspanningen leidden in zeven maanden tot de eerste aanhouding op vrijdag 24 juli in Spijkenisse, en nu een tweede op maandagochtend 27 juli in Rotterdam. De eerste verdachte is maandag voorgeleid en is voor 14 dagen in bewaring gegaan.Het onderzoek gaat door en richt zich onder andere op de vluchtauto.

Getuigen wisten te vertellen dat na het fatale incident vier mannen in een auto waren gesprongen en weg waren gereden. Uit het onderzoek blijkt dat het een zwarte Seat Ibiza uit 2011 moet zijn geweest. Mensen die zo’n auto op of rond 23 december in Spijkenisse hebben zien rijden, of iemand kennen die zo’n auto heeft of heeft gehad in die periode en omgeving, kunnen contact opnemen via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden