Foto: Van Maanenbad

Van Maanenbad toch ook buiten open, in De Schie springen is immers te gevaarlijk

Rotterdam - Lange tijd zag het er niet naar uit dat Sportfondsen Rotterdam Noord, beter bekend als het van Maanenbad, haar buitenbad deze zomer kon openen. Naar aanleiding van de laatste versoepelingen van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, en een dringende vraag van de gemeente Rotterdam, gaat het zwembad de laatste weken van de zomervakantie, vanaf dinsdag 28 juli, toch nog open voor de jeugd.

Anders dan andere zomers is het binnenbad deze zomer vol in bedrijf. Dat betekent dat het regelen van de bezoekersstromen een ingewikkeld proces is. Eerder deze zomer constateerde de gemeente dat veel jeugd verkoeling zocht in De Schie. Buiten dat dit verboden is, is dat ook nog eens gevaarlijk. Naast dat de gemeente bij deze groep in gaat zetten op bewustwording en informatievertrekking zocht zij ook een alternatief. Dat alternatief is er nu met het Van Maanenbad.

Dinsdag 28 juli gaat het bad open. De openingstijden voor het buitenbad zijn beperkt vanwege de coronamaatregelen en de routing door het binnenbad. Het vrijzwemmen voor kinderen van 7 t/m 12 jaar is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11:00 tot 15:00 uur. Ouders kunnen helaas niet mee naar binnen en een zwemdiploma is verplicht. Op zaterdag en zondag is het vrijzwemmen in het buitenbad van 14:00 tot 17:00 uur voor kinderen van 7 t/m 17 jaar. Ook hier zonder volwassenen en is een zwemdiploma verplicht. De entree voor het vrijzwemmen is € 6,00. Op zondag 30 augustus is de laatste buiten zwem dag van het seizoen.

Voor volwassenen is er op maandag tot en met vrijdag banenzwemmen van 09:30 tot 10:30 uur. Hiervoor is reserveren via de website www.vanmaanenbad.nl verplicht en is het aantal bezoekers beperkt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden