Foto:

Frustratie in Charlois over komst school in plaats van buurtsuper

Rotterdam - We kregen en ingezonden brief. Over de bouw van schoollokalen in Charlois. Op een plek waar buurtbewoners toch echt liever een supermarkt hadden gezien:

Welkom op de Wielewaal

Fijn wonen midden in de natuur. Waar tram 2 zijn route eindigt op De Kromme Zandweg. Een wijk waar veel bewoners genieten en omwille van de omgeving het niet erg vinden om in een andere wijk de dagelijkse boodschappen te halen. Want mooi wonen mag wat kosten. Afschrijvingen tussen de 650 euro en 800 euro pm aan huur. Koopwoningen en zorginstellingen. 

Voor al deze mensen is het een klap in het gezicht om dit jaar te horen "Nee, jullie krijgen geen buurtsuper (Die meer dan welkom zou zijn) maar wel nóg een uitbreiding van een uit zijn klauwen gegroeide school. Daar gaat het park voor moeten wijken. 7 klaslokalen zullen er midden op het gras gedropt worden. Daar komt natuurlijk ook een pleintje op en een aula bij.

Alle bewoners moeten voor hun eigen rust maar schuiven naar een andere wijk. Alle ganzen zien maar waar ze gaan grazen. Alle hondenliefhebbers hebben lekker pech. Dan maar weer omlopen en je eigen wijk uit. Picknicken op het gras zit er niet bij.

Maar nu echt...wie zit er te wachten op nóg een school of een extra uitbreiding van een school terwijl er voldoende braakliggend grond in de directe omgeving te vinden is. Er letterlijk een lege school staat tegenover waar nu nog kinderen bijeenkomen. Als het veilig is voor die kinderen is het veilig voor de school.

Dit gaat nóg méér overlast én chaos teweegbrengen. De verkeersdrukte op elke kruising wanneer ouders hun kids wegbrengen en dubbel parkeren. Alle extra overlast en overtredingen komen ons nu al jarenlang de strot uit. En in plaats van de wijk te verlichten duwen ze ons nog een school door de strot.

Ze hebben ons niet betrokken bij het besluit. De brieven gericht aan de school met onze bezwaren is niet op gereageerd. Zou mij niks verbazen als die allemaal al door een versnipperaar zijn gehaald.

Alle andere scholen in de directe omgeving maken ook al gebruik van het park voor buitenactiviteiten en waar moet dat straks dan naartoe?

Wij zijn ten einde raad en snappen niet dat de Gemeente Rotterdam dit zomaar laat gebeuren.

Dit is gewoon te gek voor woorden. Neusa Gomes, dichteres en gedupeerde.

Iedere Rotterdammer is welkom mee te schrijven op dehavenloods.nl. Je kun zelf een bericht met foto plaatsen via 'Schrijf mee' op onze website!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden