Stap in de tijdmachine! (Foto: Delfshaven400)
Stap in de tijdmachine! (Foto: Delfshaven400) ( )

Delfshaven400 biedt programma met onder meer pop-up terras De Palmentuin

 Rotterdam - Er is véél te doen in Delfshaven! Altijd al, maar deze weken net iets meer. Het programma van Delfshaven400 belicht met leuke activiteiten vier eeuwen komen en gaan in dit stadsdeel van Rotterdam. Zo opent vanaf 31 juli het exotische pop-up terras de Palmentuin aan het Piet Heynsplein met kleinschalige activiteiten en bewonder je vanaf 24 juli de buitenexpositie van zelfgemaakte postzegels door kinderen van 3 tot 14 jaar. Vanaf 2 augustus beleef je ook digitaal dit historische stuk van de stad met de docu-film ’Stromingen’ over de Pilgrims die van Leiden naar Delfshaven voeren en met de live-gang van de timetravel-app TimeTransit Delfshaven.


Op zondag 2 augustus gaat om 16:00 uur via Facebook de docu-film ‘Stromingen’ in première. Een reis terug in de tijd, dwars door het Hollandse landschap tussen Leiden en Delfshaven. Die dag is het precies 400 jaar geleden dat de Pilgrims vanuit Delfshaven – via Engeland – naar Amerika voeren. De organisaties Delfshaven400, Leiden400, Provincie Zuid-Holland, Stichting Verborgen Stad en TimeTransit Delfshaven staan stil bij deze gebeurtenis met o.a. deze docu waarin gesprekken met bewoners van de route je meenemen in een verhaal van migratie en identiteit, van trots over de plek waar je woont en van dromen over de toekomst. Zo komen in de docu onder andere de Rotterdammers Lilia Costa (eigenaar van Lil’ Delfshaven), Alex van Stipriaan (professor migratiegeschiedenis Erasmus Universiteit), Wesley Dos Santos (oprichter iKapitein) en Eveline van Wanrooij (stadsgids en ‘Meest Gastvrije Rotterdammer 2017’) in beeld.

Groeten uit Delfshaven

Afgelopen weken gingen kinderen uit Delfshaven met Kinderatelier PUNT 5 aan de slag met het maken van eigen postzegels. Marion Rutten van PUNT 5: “We hebben de kinderen gevraagd: stel je gaat emigreren naar een imaginair land, een land dat niet echt bestaat. Hoe ziet dat er dan uit? Waar wil jij graag wonen? We vroegen ze dit te verbeelden door er een postzegel voor te ontwerpen”. De postzegels zijn online te bekijken in het postzegelmuseum op Delfshaven400.nl, maar vanaf 24 juli ook in de buitenruimte van Delfshaven waar de organisatie Petit Images onder de noemer ‘Groeten uit Delfshaven’ de postzegels vergroot op heeft gehangen aan de historische lantarenpalen in de Voor- en Achterhaven.

De Palmentuin

Geïnspireerd door bekende pop-up concepten uit wereldsteden als Berlijn, Barcelona, London en New York daagt De Palmentuin, het pop-up terras aan het Piet Heynsplein, je uit om deze zomer op een tropisch avontuur te gaan en te genieten van een stukje paradijs in je eigen stad. Op het terras is altijd wat te beleven met kleinschalige activiteiten zoals een yogales, wijnproeverij of culinaire markt. Het terras is tot en met 27 september iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 – 23:00 uur geopend. 

Timetravel

Voor het eerst is het mogelijk een digitale tijdreis naar het Delfshaven van 1620 te maken. 2 augustus komt TimeTransit Delfshaven online: Een virtuele tijdmachine waarmee je met een smartphone of vanachter de computer op meerdere punten in Delfshaven 360° kunt rondkijken in de 17de eeuw. Hier ontmoet je de nieuwkomers van toen: hun levensverhalen en hun achtergronden. Je bekijkt het via www.timetransit.nl of via de gratis app die te downloaden is in de App Store en Google Play Store.

Meer informatie over het programma van Delfshaven400 via www.delfshaven400.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden