Lorena van Bunningen.
Lorena van Bunningen.

Lorena en Hester uit Rotterdam maken kans op grote kunstprijs

Rotterdam - De negen genomineerden voor de Piket Kunstprijzen, de prijs voor veelbelovende jonge, professionele kunstenaars op het gebied van schilderkunst, dans en toneel, zijn bekend. Er zitten twee Rotterdamse kandidaten bij de laatste negen: Lorena van Bunningen en Hester Seelen 

De andere kandidaten zijn Ciro Duclos, Afra Eisma (Schilderkunst), Boston Gallacher, Lukas Karvelis, Hester Seelen (Dans) en Tessa Jonge Poerink, Shah Tabibi en Billy de Walle (Toneel) hebben een nominatie in de wacht gesleept. In november worden de winnaars bekendgemaakt, in elke discipline eentje. 

'In deze coronatijd is het voor kunstenaars en zeker voor jonge kunstenaars heel moeilijk om zichtbaar te zijn', zegt juryvoorzitter Winnie Sorgdrager. 'Daarom is er dit jaar een ondersteuningsbijdrage voor de genomineerden van 2.000 euro bepaald door de stichting om ze toch een beetje door deze tijd heen te helpen. Dat is belangrijk voor onze samenleving. Kunst is inspirerend, kunst kan troost bieden en zeker in moeilijke tijden moeten we dat niet vergeten.” 

Het stichtingsbestuur heeft dit jaar 18.000 euro extra uitgetrokken. In totaal gaat het om een bedrag van 42.000 euro. In november worden de  winnaars per discipline bekendgemaakt. Zij ontvangen een geldbedrag van 8.000 euro en een award, die dit jaar wordt gemaakt door oud-genomineerde Suzie van Staaveren. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden