Hebbes.
Hebbes. (Foto: Politie)

Dit is wat de politie doet op een zondagavond in Oost

Rotterdam - Op zich wel verhelderend dit. De politie van district Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland heeft op een rijtje gezet wat er gisteren (zondag 12 juli) allemaal gebeurde in Rotterdam-Oost en Capelle. Van honden vangen tot een achtervolging en van een overleden persoon tot berovingen en diefstallen. Oh, en de meldingen van ruzies, overlast en vermissingen staan er niet bij.

Hond ontsnapt

Een bewoner had zijn voordeur open laten staan waarna zijn mechelse herder was ontsnapt. Deze stond op de galerij bij de lift hard te blaffen en was niet van plan daar weg te gaan. Met behulp van een hondengeleider lukte het de hond met een vangstok te vangen en hem weer naar de woning terug te brengen.

Overleden persoon

Naar aanleiding van een melding troffen collega's een overleden persoon aan in een woning. Van een misdrijf bleek geen sprake.

Poging beroving

Aan de Schorpioenstraat werd een jongen beroofd. Een vriend van het slachtoffer nam het voor hem op en werd hierbij in zijn gezicht geschopt. De twee daders ontkwamen zonder buit. Burgernet werd ingezet op zoek naar getuigen.

Diefstal vanaf scooter

In de wijk Oosterflank werden twee minderjarigen betrapt toen zij een accu van een deelscooter probeerde te stelen. Door snel handelen van de getuigen konden de twee in de kraag worden gevat.

Achtervolging motorscooter

Collega's zagen in Nesselande enkele motorscooters die voor overlast en gevaar op de weg zorgden. Een gegeven stopteken werd al snel genegeerd waarna een wilde achtervolging ontstond. Vanuit Nesselande, ging het door Zevenkamp, Oosterflank en Prinsenland richting Capelle. Hierbij haalde de bestuurder gevaarlijke capriolen uit. Uiteindelijk werd Capelle aan den IJssel ook nog onveilig gemaakt en kwam de bestuurder op de Schermerhoek ten val. Hij raakte licht gewond.Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en nog 84 overnachtingen van ons tegoed te hebben. Middelengebruik en de identiteit van de motorscooter worden nog onderzocht.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden