Sebastian Petersen
Sebastian Petersen (Foto: Diana Willemsen Petersen)

Eeuwenoud wiskundig probleem opgelost?

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via 'Schrijf mee' op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen!

De canon met een priemgetallenformule als oneindigheid is een roman die is uitgekomen bij Uitgeverij BoekScout. Het is een debuutroman van Sebastian Petersen - een Rotterdamse kunstenaar, musicus, klarinettist/ dirigent, kunstschilder en nu dus ook schrijver. In 2006 had hij o.a. een grote expositie in galerie Kralingen geopend door wijlen Jules Deelder. Verder treedt Sebastian regelmatig op als dirigent.

De roman gaat over Erik een musicus en beeldend kunstenaar die steeds moeilijker van zijn werk kan leven. Totdat hij besluit om een unieke achtstemmige canon te schijven die achterstevoren hetzelfde klinkt. Er zit echter een wiskundig geheim in. Zal het hem lukken om het eeuwenoude mysterie van de priemgetallen op te lossen? De roman gaat over de worsteling van een kunstenaar die ondanks armoede en tegenslag in het leven toch het perfecte kunstwerk (een meesterwerk) wil maken. De grote inspiratiebronnen voor hem zijn de Duitse componist Bach, de graficus Escher en de wiskundige Gödel, naar het gelijknamige boek Gödel, Escher, Bach van de auteur Douglas Hofstadter.                                               

Tevens staan de priemgetallenformule en de canon symbool voor de oneindigheid. Bestaat de oneindigheid? en hoe ziet dat er eventueel uit? De canon met een priemgetallenformule als oneindigheid is te koop via bol.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden