Artist impressie van het houten woongebouw 'Sawa' in het Lloydkwartier in Rotterdam.
Artist impressie van het houten woongebouw 'Sawa' in het Lloydkwartier in Rotterdam. (Beeld: Mei architects)

Onderzoek naar mogelijke bommen uit de oorlog op terrein van houten woontoren

Rotterdam - Op het toekomstige bouwterrein van Sawa, de eerste houten woontoren van Rotterdam, vindt van maandag 20 tot en met vrijdag 31 juli onderzoek plaats naar mogelijk niet ontplofte explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. De gemeente heeft in een bewonersbrief laten weten dat er geen gevaar voor ontploffing is tijdens het onderzoek.

Er is een kans dat onder de oppervlakte van dit terrein niet gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog liggen. Dit is gebleken na bureauonderzoek. Het zou gaan om een blindganger. Op een speciale bommenkaart kan iedere Rotterdam overigens zien of er eventueel nog explosieven uit de oorlog onder de grond liggen.

Het gebied wordt met hekken afgezet, waarna een oppervlaktedetectie (tot ongeveer vier meter onder maaiveld) uitgevoerd zal worden. Daarna wordt eventueel puin verwijderd met een graafmachine. Aansluitend vindt dieptedetectie (tot ongeveer 10 meter) plaats.

De Kratonkade en de Lloydstraat worden niet afgesloten voor het verkeer. De parkeerplaatsen op de bouwlocatie aan de zijde van de Kratonkade hoeven niet onderzocht te worden en blijven voorlopig bereikbaar. Enkele parkeerplaatsen tegenover de ingang van Kuehne + Nagel worden afgesloten.

In het hart van het Lloydkwartier moet het eerste volledig houten woongebouw van 50 meter hoog in Rotterdam verrijzen. In Sawa komen 100 woningen, waarvan 50 appartementen in de middenhuur, groene terrassen, een moestuin en buurttuin voor bewoners en omwonenden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden