Nog één keertje met de pont.
Nog één keertje met de pont. (Foto: Anneke van Huis)

Laatste kans om met het pontje tussen Noord en Zuid te varen: 'Ik ga het missen'

Rotterdam - Het was een tijdelijke maatregel, geboren uit noodzaak. Maar het Maastunnelveer tussen St. Jobshaven en St. Janshaven is echt in het hart van de reizigers gaan zitten. Vandaag en morgen kun je nog met het pontje tussen Noord en Zuid heen en weer. Morgenavond (maandag 13 juli) vaart de pont voor het laatst, om 23.30 uur vanaf de noordoever van de Nieuwe Maas.

'Ik ga het missen', schrijft Anneke van Huis op Twitter. 'Vandaag nog één keer met mijn favoriete kapitein en matroos heen en weer. Dank voor alle mooie plaatjes.' Wij vermoeden dat Anneke niet de enige zal zijn die vandaag of morgen nog één keertje met de pont over de Maas zal willen varen. Het is een veerdienst geworden die iedereen leuk vindt, niet in de laatste plaats voor de mooie foto's die je tijdens de overtocht kunt maken.

Het Maastunnelveer kwam er toen in het najaar van 2019 de fiets- en voetgangerstunnel van de Maastunnel dicht moest voor groot onderhoud. Duizenden Rotterdammers tekenden een petitie voor een veerdienst. En ze kregen hun zin van de gemeente, er kwam een pont.

Tot morgen. Want nu de fietsbuis weer open is (sinds 3 juli) is de veerdienst niet langer nodig. Fietsers kunnen weer onder de rivier door. Voetgangers ook, al maken die overdag gebruik van leenfietsen en riksja's. De voetgangersbuis gaat naar verwachting in november weer open.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden