Op het Noordplein.
Op het Noordplein. (Foto: Politie)

Fouilleeractie en patsercontrole Oude Noorden en rond de Meent met veel complimentjes voor politie

Rotterdam - Na klachten van bewoners heeft de politie vrijdag een grote verkeersactie gehouden rond Noordplein en Zwart Janstraat in het Oude Noorden en rond Meent en Binnenrotte in het centrum. De gebieden kampten met dezelfde problematiek, de politie lette vooral op ondermijning en opvallend rijgedrag. En er waren volop complimentjes van bewoners en voorbijgangers.

Vrijdag vanaf 15.30 uur waren het Noordplein en de Zwart Janstraat het toneel van preventief fouilleren. Ruim 16 voorbijgangers werden gefouilleerd en 9 voertuigen binnenste buiten gekeerd. De agenten troffen iemand die te veel had gedronken en iemand zonder rijbewijs. Een ander maakte onnodig veel herrie met zijn auto, omdat er een andere uitlaat onder zat.

Agenten stuitten ook op twee personen die zich vermoedelijk bezighielden met inbraken, straatroven en overvallen. In een andere auto die stil werd gezet, vonden agenten ook nog 1600 euro cash. De eigenaar kon niet goed uitleggen hoe hij eraan was gekomen. 

's Avonds waren de Meent en de Binnenrotte aan de beurt; 14 mensen en 7 voertuigen werden onderzocht. Twee keer hielden agenten iemand aan voor het bezit van harddrugs. Een man had een mes bij zich en mocht dat na het krijgen van een proces-verbaal, afstaan. Twee keer vonden politiemensen een groot geldbedrag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden