Foto:

Bijzondere vaartocht van Delft naar Delfshaven

Rotterdam - Ervaar een bijzondere vaartocht over de Trekvaart, de Schie. Van Delft varend naar historisch Delfshaven en naar het Werelderfgoed Van Nelle.


Zaterdag 25 juli kun je meevaren met een speciale dagtocht over de Schie van 10.30 uur – 16.30 uur met speciale aandacht voor het verhaal van de Pelgrimvaders die 400 jaar geleden vanuit Delfshaven vertrokken naar de Nieuwe Wereld.

Vaar mee over de historische Trekvaart de Schie, ontdek de rijke geschiedenis van dit mooie, veelzijdige water en ontdek wie er gevaren hebben. De vaart start bij de Huszár, de voormalige Braatfabriek (Hooikade in Delft). Varend door de prachtige polder bezoeken we de oorspronkelijke haven van Delft; Delfshaven. Maximaal 10 personen aan boord, wees er snel bij, er zijn nog slechts 4 plekken!
Er is een uitgebreide rondwandeling met koffie in oud Delfshaven langs highlights die aan het bezoek van de Pilgrims herinneren, zoals de Pelgrimvaderskerk. Na een korte vaartour door historisch Delfshaven varen we naar het Werelderfgoed de Van Nellefabriek. Daar ontvangt u een speciale rondleiding. Na alle indrukken en verhalen varen we over de Trekvaart weer terug naar Delft.
Dit is de eerste Pelgrimvadersvaart, andere komende data zijn: zondag 19 juli, weekend 1 en 2 augustus (special Pilgrims) en zondag 23 augustus.

Kijk voor het vaarprogramma t/m oktober en prijzen op www.natuurlijknicole.com.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden