Foto: marinetraffic.com

Dolblij! Zeilschip Eendracht kan weer gaan varen!

Rotterdam - De bemanningsleden en andere medewerkers van zeilschip Eendracht zijn dolblij. Eindelijk mag het schip weer de zee op. Na vier maanden van gedwongen niks doen.

Met de goedkeuring van het coronaprotocol kan zeilschip Eendracht weer naar zee. Afgelopen periode heeft de (vrijwillige) bemanning een trainingsweekend gehad om alle nieuwe maatregelen uitvoerig te testen. 

Vanaf volgende week kiest het zeilschip weer regelmatig het ruime sop, voor dagtochten en zeilkampen. Voortaan met 50 in plaats van 120 passagiers en met de nodige stickers, looproutes en andere coronamaatregelen. Passagiers helpen wel gewoon als altijd mee met alle werkzaamheden, zodat ze zich even echt zeeman kunnen voelen.

Voor het behoud van zeilschip Eendracht en haar maatschappelijke idealen is het van essentieel belang om weer te gaan varen. Er is een protocol geschreven om reizen te kunnen maken binnen de 1,5 meter samenleving. Met de toetsing door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de testreizen van afgelopen periode is de mogelijkheid om te kunnen varen een feit. Het zeilschip verkeerd in perfecte staat door de intensieve onderhoudsperiode, die zij noodgedwongen had van 2 april tot eind juni.

Directeur Nanda Overdevest: ‘Met name voor de kinderen met een onveilige thuissituatie, mensen die ieder dubbeltje moeten omdraaien is het van belang om deze zomer hun reizen door te kunnen laten gaan. De beperkingen door het coronavirus hebben de hele samenleving in haar greep, maar juist voor deze kwetsbare groep mensen komen deze beperkingen extra hard aan. Ook onze vrijwillige bemanning is blij dat ze weer kunnen varen het is niet niets om 300 man de gehele zomer het vrijwilligerswerk te ontnemen’

Daarnaast biedt Stichting Zeilschip Eendracht een alternatief voor mensen die dit jaar niet op (hun geplande) vakantie kunnen gaan door zeilkampen op zee voor jongeren en families te organiseren. Op die manier kan de Eendracht haar doelstellingen ook dit zomerseizoen nog waarmaken.

Zelf uitwaaien op Nederlands grootste driemastschoener? https://eendracht.nl/reisaanbod/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden