Foto:

Stiching Groen & Welzijn helpt in Zuid: 'Wij zijn nu 'de buren' die even wat hulp geven'

Rotterdam - Rotterdam, een wereldstad. Maar ook de problemen van een wereldstad. Zoals armoede en eenzaamheid. Daarom zetten vrijwilligers zich onder leiding van een enthousiast en bevlogen bestuur van Rotterdammers in voor het verbeteren van het welzijn in Rotterdam Zuid. "Op deze manier zorgen zij voor een veiliger en leefbaar stadsdeel."

In 2019 besloot een betrokken groep bewoners van Rotterdam Zuid dat het anders moet. "Iedereen heeft z'n eigen verhaal. En ons verhaal tot nu toe was allesbehalve gewoontjes! Wij zijn de nodige struikelblokken tegengekomen. Toch was er altijd één constante factor: onze enorme drive om mensen op heel veel mogelijke manieren te helpen op onze persoonlijke wijze."

"Je hoort wel eens zeggen: 'vroeger was alles beter' of 'er is grotere armoede'. Wij denken dat er vroeger ook grote armoede was, alleen werd daar niet openlijk over gesproken. Als je hoorde dat de buurman zijn baan was kwijtgeraakt, dan werd er meer gekookt en achterom aan de buren gegeven. Burenhulp was vroeger heel normaal. Helaas is dat tegenwoordig minder." Volgens de nieuwe stichting Groen & Welzijn is dat een van de redenen waarom er zoveel eenzaamheid is. "De mens is egoïstischer geworden. En dat merken wij al een aantal jaar. Het probleem wordt daarmee alleen maar groter." De stichting wil daar verandering in brengen. Zij zijn nu 'de buren' die even wat hulp geven. "Maar wel met mensen die verstand van de materie hebben."

Het Servicegebied voor Stichting Groen & Welzijn is uitgebreid. Inwoners van Zuidwijk, Pendrecht, Vreewijk en Lombardijen kunnen ondere andere hulp vragen bij groenvoorziening, schuldhulpbemiddeling, boodschappenservice, klussendienst, het verzorgen van aanvragen voor Voedselbank, Nationaal Hulp Kinderfonds, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Fonds Bijzondere Noden.

Kijk op www.groenenwelzijn.nl voor meer informatie en contact mogelijkheden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden