Marije Vogelzang is eat designer
Marije Vogelzang is eat designer (Foto: Charlotte Schreiber)

Eat designer Marije Vogelzang vertelt wat je in je mond steekt

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer of Rotterdamse organisatie kan op onze website zélf een bericht met foto plaatsen. De redactie zet die berichten online én probeert een plekje in de krant te vinden.

Maas theater en dans presenteert op vrijdag 10 juli 2020 (19:30 uur) een creatief college door eat designer Marije Vogelzang. Het thema is Zintuigen en het college zit vol verhalen, ideeën en inspiratie om het eten wat je dagelijks eet eens heel anders te ervaren. Deze editie is de eerste van een reeks acht creatieve colleges die de eat designer geeft in het kader van de Maasvoorstelling De wilde keuken, welke op 26 augustus in première gaat in het Maaspodium in Rotterdam. Het volledige college kan worden gevolgd via de gratis livestream op maastd.nl/stream. Via de reageerknop op de website kun je tijdens het college ook live reageren en vragen te stellen aan Vogelzang.

Acht creatieve colleges
Met de reeks creatieve colleges van eat designer Marije Vogelzang wil Maas je een ander perspectief geven op dat wat je iedere dag in je mond steekt, en daar een nieuwe blik op te werpen. Bijvoorbeeld een appel. Als je een hap van een appel neemt, sta je dan wel eens stil bij het gewicht van de appel in je hand, de temperatuur, of hij bespoten is? Waar gaat die hap eigenlijk naartoe? Hoe kan het dat we heel veel proeven in onze mond, maar dat we, op het moment dat we de hap hebben doorgeslikt, helemaal niks meer proeven en het eten zelfs niet eens meer voelen? En waar komt die appel eigenlijk vandaan? Hoeveel bijen heb je nodig om een hele appelboom te bevruchten en kun je bondagespelletjes met appelschil doen? Kun je appelbloesem eigenlijk ook eten en wat gebeurt er als je de appelpitjes opeet? Waarom kun je in Japan appels kopen van wel €300? Op al deze vragen geeft Marije Vogelzang geen antwoord, maar de vragen geven wel aanleiding tot verhalen, ideeën en inspiratie om het eten wat je dagelijks eet eens heel anders te ervaren. Ieder college heeft daarbij een eigen thema als vertrekpunt. De thema’s zijn Zintuigen, Dieren, In je hoofd, Neuken, Fabriek, Poep, Natuur en Toekomst.

De wilde keuken: feelgood theater over eten
De creatieve colleges worden gegeven in het kader van De wilde keuken. In theatrale rondreis De wilde keuken vieren we de veelheid van eetmogelijkheden die we om ons heen hebben. We draaien alle aannames over wat gezond, gezellig en lekker is om en om. We gaan guerilla gardening onderzoeken en een totaal nieuw plan maken voor de supermarkt van de toekomst. In De wilde keuken kan je nieuw troosteten vinden, een persoonlijk eetprofiel krijgen en chemische liefdesmaaltijden ontdekken. En weet, na een bezoek aan De wilde keuken kijk je nooit meer hetzelfde naar dat wat er op je bord ligt. De wilde keuken speelt van 26 augustus tot en met 26 september in het Maaspodium in Rotterdam.

Eat designer Marije Vogelzang
Marije Vogelzang studeerde in 2000 af aan de Design Academy Eindhoven (DAE) en heeft sindsdien een succesvolle internationale carrière als eat designer. Sinds 2014 is ze hoofd van de Food Non Food afdeling aan de DAE. Marije laat zich inspireren door de herkomst van ons eten, bereiding, etiquette, geschiedenis en eetcultuur. Het doel van Vogelzang is om via design onze relatie met eten te verbeteren.

Praktische informatie
De creatieve colleges zijn op onderstaande data gratis te volgen per livestream.
vr 10 juli 2020 / 19:30 uur  (onderdeel  van Preview De wilde keuken)
za 5 sep 2020 / 19:30 uur  (voorprogramma De wilde keuken)
za 12 sep 2020 / 19:30 uur  (voorprogramma De wilde keuken)
za 19 sep 2020 / 19:30 uur  (voorprogramma De wilde keuken)
za 26 sep 2020 / 19:30 uur  (voorprogramma De wilde keuken)
En op 2, 9 en 16 oktober onder voorbehoud.
Kijk voor meer informatie op www.maastd.nl/college.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden