Kleine, korte, optredens, dát wordt het Anderhalvemeter Festival. Denk aan een kruising van het Straattheater Festival en het World Port Busker Festival.
Kleine, korte, optredens, dát wordt het Anderhalvemeter Festival. Denk aan een kruising van het Straattheater Festival en het World Port Busker Festival. (Foto: World Port Busker Festival)

Rotterdam krijgt groot nieuw stadsfestival, het Anderhalvemeter Festival

Rotterdam - We krijgen deze zomer tóch nog iets héél leuks om naar uit te zien! In het weekend van vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus krijgt Rotterdam een nieuw groot stadsfestival, het Anderhalvemeter Festival. Hét stadsfestival waar we met z'n allen zo naar snakken. In het laatste weekend van augustus zijn er op tientallen pleinen, straathoeken en in parken optredens. Omdat wij, én artiesten, dat wel even verdiend hebben na een zomer zonder festivals.

De stad verdient een feestje, wij (het publiek) verlangen naar een gezellige stad. En artiesten hebben al véél te lang niet kunnen optreden. Dus zijn er in het laatste weekend van augustus overal in Rotterdam muzikanten, comedians, theaterartiesten, levende standbeelden en nog veel meer te zien. Het idee is dat Rotterdam weer wat meer tot leven komt, dat er iets vrólijks gebeurt ondanks alle beperkingen. Dat het publiek, ín de anderhalvemeter-samenleving, tóch nog een echt stadsfestival heeft. Én dat artiesten op kunnen treden. En daarvoor betaald worden. Want vooral zij staan natuurlijk te popelen.

De optredens vinden op tal van plekken plaats. In het centrum van Rotterdam, maar ook bijvoorbeeld op het Afrikaanderplein en Deliplein op Zuid. Het zullen korte optredens zijn, pakweg een kwartier, met een pop-up karakter. De naam, Anderhalvemeter Festival, zegt het immers al; het wordt een festival zonder grote samenscholingen en mét voldoende afstand tot elkaar. Maar wél vrolijk, en wél een evenement dat laat zien hoe leuk Rotterdam is. Ondanks alle ellendige coronabeperkingen.

Het Anderhalvemeter Festival wordt georganiseerd door Droom en Daad en JMR Event Makers. Droom en Daad is bekend van talloze initiatieven op het gebied van kunst en cultuur in Rotterdam. JMR organiseert in normale zomers onder meer Boothstock, het Bevrijdingsfestival en Nacht van de Kaap. 

(Emile van de Velde)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden