Een 10 voor Jack Bean.
Een 10 voor Jack Bean. (Foto: Jack Bean)

Dit zijn de meest diervriendelijke restaurants van Rotterdam

Rotterdam - De DierenwelzijnsCheck lanceert vandaag de Rotterdamse horecawijzer waarin restaurants beoordeeld zijn op dierenwelzijn en klimaatimpact. Maar liefst 28 restaurants halen een ruime voldoende.

De DierenwelzijnsCheck heeft ruim 200 (dierlijke) producten beoordeeld op dierenwelzijn en klimaat. Dit gebeurt aan de hand van criteria als voeding, leefruimte, transport en slachtmethode. Met behulp van dit puntensysteem worden menukaarten van restaurants beoordeeld. 

Restaurants met biologische producten of producten van kleinschalige, lokale producenten scoren hoog, dáár hebben dieren ruimte en kunnen ze naar buiten. Restaurants die goed scoren op dit gebied zijn onder andere Op het dak, Burgertrut, Klaar gemaakt, Bertmans, The Harvest en Aloha. De menukaart van deze restaurants is overwegend vegetarisch met een bijrol voor vlees en vis.

Restaurants die geen vlees of vis op het menu hebben staan, scoren helemaal goed. Zeker als de eieren en de zuivel een duurzame herkomst hebben. Vegetarische restaurants Backyard, Rozey, Spirit, Obst & GemuseEvergreen Veggies, Leaf Vegetarian en De oude plek scoren bijzonder goed op dierenwelzijn. 

Restaurants die helemaal geen dierlijke producten serveren, scoren met een 10 het allerbest. De Horecawijzer twaalf veganistische restaurants opgenomen. Dumbo, Gare du Nord, Jack Bean, Flower Burger, Vegan Junk Food Bar, Backyard Foodhallen, Veggie, Happy Food and HealthSharp Sharp Everyday, Heavenly Cupcakes en SUE.

Bekijk hier alle beoordeelde restaurants in Rotterdam. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden