Een speciaal shirt met je eigen naam op de achterkant én soms met Dwien meerijden in haar spannende busje. Crossfitkids zijn superstoer!
Een speciaal shirt met je eigen naam op de achterkant én soms met Dwien meerijden in haar spannende busje. Crossfitkids zijn superstoer! ( )

Dwien neemt kinderen bij de hand om ze fit te krijgen

Rotterdam - DWIENFIT ziet het liefst iedereen sporten, maar steekt vol overtuiging extra energie in kinderen die niet doorsnee zijn. "Doordat ze bijvoorbeeld overgewicht of ADHD hebben. Dergelijke kids worden te snel en te vaak in een hokje gedrukt. Ik noem ze veel liever special talents. Het is geweldig om te zien hoe door het sporten hun eigenwaarde groeit."

door Els Neijts

Dwien laat haar Crossfitkids niet alleen gericht en op een weldoordachte manier sporten, ook het mentale krijgt de noodzakelijke aandacht. "Ik heb veel te maken met kinderen die door hun omstandigheden van de radar verdwijnen als je ze geen structurele aandacht geeft. Daarom praten we voor de les altijd eerst met elkaar over wat er zoal speelt. En hoewel er heel serieus getraind wordt, hebben we ook veel lol. Ik gaf al reguliere lessen, maar door corona is ook Crossfitkids outdoors ontstaan. Dat betekent een kind zelfs letterlijk uit huis halen. Ik laat mijn kids ook om de beurt een les voorbereiden waarmee ze zelf voor de groep mogen staan. Mét een timer. Een fluitje mag geloof ik nog steeds niet door corona", lacht de zelf topfitte trainer.

Dwiens special-talent lessen bieden vooral veel hele korte oefeningen. "Die zijn beter vol te houden, en de vaste punten van een les zet ik op een flip-over. Wie even de weg kwijt raakt kan daar spieken. Mijn kids krijgen een Crossfitkids-shirt met achterop hun eigen naam en ik rijd rond in een bestickerd busje. Allemaal lekker stoer!"

Dwien weet heel goed wat het is om je een uitzondering te voelen. "Ik heb zelf ook ADHD, maar er is meer. Op mijn 21ste kreeg ik voor mijn kiezen dat mijn pasgeboren zoontje een dodelijke spieraandoening bleek te hebben. Hij is maar zeven maanden geworden. Daarna moest ik ook nog toezien hoe mijn vaders lichaam het opgaf. Terwijl hij mentaal sterk was en nog van alles wilde. De herinneringen aan mijn zoontje en vader motiveren me nog dagelijks. Sterke spieren spelen een grote rol in mijn leven."

Dwiens lessen zijn een combinatie van krachttraining en het werken aan uithoudingsvermogen. Ze steekt veel energie in binnen- en buitenlessen aan kinderen, maar ook aan volwassenen die - bijvoorbeeld - te kampen hebben met overgewicht. "Ook die moet je soms bij de hand nemen." Dwiens Crossfit kids-concept beperkt zich nu nog tot haar eigen groepen, maar ze zou het alle kwetsbare kinderen door de hele stad gunnen. "Dat zou te groot worden voor mij alleen, maar ik wil graag samenwerken."

Zie ook dwienfit.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden