Rotterdamse reclameborden hangen een maand lang vol met honderden kunstwerken


Ook te zien bij Publiek Werken: Satan’s Kiss’ van onze eigen verslaggever Mark Boninsegna.
Ook te zien bij Publiek Werken: Satan’s Kiss’ van onze eigen verslaggever Mark Boninsegna.

Rotterdamse reclameborden hangen een maand lang vol met honderden kunstwerken

Rotterdam - Was het jou ook al opgevallen dat al die reclameborden, posters en openbare plakplekken in de stad nog steeds volhangen met reclame voor evenementen die niet meer doorgaan? Ja, hè? En elke keer doet dat toch een beetje pijn. Gelukkig wordt daar iets aan gedaan. Op typisch Rotterdamse wijze, creatief én slagvaardig. Vanaf donderdag krijgen honderden kunstenaars een plekje op straat.

Het viel grafisch ontwerper Sibe Kokke tijdens het uitlaten van zijn hond in de lockdownperiode op dat de reclameborden vol hingen met festivals en andere evenementen die plotseling geen doorgang meer konden vinden vanwege het coronavirus. Hoe mooi zou het zijn om die borden vol te hangen met kunst -in de breedste zin van het woord- van Rotterdammers, bedacht hij.

Samen met Joost Maaskant van Stichting de Loodsen en Rineke Kraaij van de Grote Nederlandse Kunstkalender en Buitenplaats Brienenoord, trok Sibe de stoute schoenen aan, benaderde hij diverse instanties én kreeg hij groen licht voor het project Publieke Werken Rotterdam.

Het resultaat is dat werk van 428 Rotterdamse kunstenaars vanaf 9 juli tot en met 9 augustus door heel Rotterdam te zien zal zijn. Sibe: “Er komt werk te hangen van onder andere fotografen, kunstenaars en grafisch ontwerpers.” 

De organisatoren stonden er versteld van hoeveel kunstenaars zich aan hebben gemeld en zijn benieuwd naar de reacties. ”Kunst roept iets op”, gaat Sibe verder. “Of je het nu mooi vindt of niet. Het zou mooi zijn als we dit ieder jaar kunnen realiseren, al weten we heel goed dat dit een uitzonderlijke situatie is.”

Vanaf donderdag 9 juli kun je de kunstwerken overal op straat zien. En zie je iets moois, dán kun je het kopen, voor een vaste prijs van 35 euro per werk. Kijk voor meer informatie op publiekewerkenrotterdam,nl!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden