Cover
Cover (Foto: Marijn Louis Willems)

Marijn schrijft misbruik door leraar 'openhartig en met bloed' van zich af

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer of Rotterdamse organisatie kan op onze website zélf een bericht met foto plaatsen. De redactie zet die berichten online én probeert een plekje in de krant te vinden.

Marijn Louis Willems (1968) heeft op haast poëtische wijze een boek geschreven wat zich afspeelt in Rotterdam en omgeving: 'Omarm het leven; de titanenstrijd van een als leerling seksueel misbruikte man'. Het is een openhartig en met bloed geschreven verhaal over de titanenstrijd die hij heeft moeten leveren om boven water te blijven en voort te gaan.

Marijn Louis is geboren en getogen op steenworp afstand van Rotterdam. Vanaf zijn prille jeugd had hij te maken met emotionele verwaarlozing bij hem thuis. En rond zijn dertiende jaar werd hij als leerling seksueel misbruikt door een leraar van zijn middelbare school in Rotterdam. Een verknipt leven vol overlevingskunst. Dit boek verhaalt over zijn eenzaamheid, wanhoop, ontkenning en gekte, naar het langzaam maar zeker hervinden van stukjes jeugd, pijn en hoop. Om zo het leven met alle draken van dien weer te hervinden en op te bouwen.

Toen hij tien jaar geleden tongkanker kreeg, barsten de sluizen. Op zijn ziektebed wist hij dat het eruit moest en dat hij die tong moest gaan gebruiken. Met een ondertussen genezen tong deelt hij nu dit bijzondere verhaal met de wereld.

Zangeres en cabaretière Karin Bloemen zegt over dit boek:

“Dit verhaal is eerlijk en aangrijpend. Het geeft inzicht in wat een jong mens moet ondergaan én zijn gevecht om hier mee te dealen. Laat iedereen weten hoe het is en laat iedereen ervan leren. Mijn respect is groot.”

De Vlaamse psychiater Prof. Dr. Dirk de Wachter:

“Dit indrukwekkende verhaal is nodig om dit verborgen leed breed bekend te maken. Het boek is goed geschreven, de inhoud kruipt onder de huid. Het heeft mij erg getroffen. Het is een verhaal van verschrikking, maar ook van hoop” 

De royalty's van dit boek gaan naar Terre des Hommes.

Meer informatie op: https://marijnlouiswillems.auteursblog.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden