Foto:

Erasmus MC biedt coronatest voor mensen die op vakantie gaan

Rotterdam - De zomervakantie staat voor de deur. Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn overwegen veel mensen om weer naar het buitenland te reizen. Zij kunnen er dan tegenaan lopen dat het land van bestemming een coronatest en bijbehorende non-COVID-19 verklaring eist. De Travel Clinic Erasmus MC biedt deze test aan, de zogenoemde COVID-19 PCR test.

Sommige landen zien Nederland nog als een hoog risico land voor COVID-19. Economisch gezien ontvangen ze ons graag als toerist maar ze willen het risico op import van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk beperken. Met de COVID-19 PCR test wordt vóór de reis aangetoond of iemand besmet is met het nieuwe coronavirus. Als het testresultaat negatief is, en iemand op dat moment dus virusvrij is, mag de persoon het land inreizen.

Els van Nood, infectioloog bij de Travel Clinic: ''Er is een grote vraag naar de coronatest voor reizigers. We werden en worden er dagelijks over gebeld. De test is bedoeld voor mensen zonder klachten die op korte termijn op reis gaan. Als specialist op het gebied van reizigersadvisering willen we onze klanten een totaalpakket bieden. Daarom hebben we de COVID-19 PCR test toegevoegd aan onze dienstverlening.''

Hoe werkt het?
Tijdens de coronatest neemt een reizigersverpleegkundige met een wattenstaaf een uitstrijkje uit de neus en keel. Het monster wordt vervolgens verzonden naar ons laboratorium waar het onderzocht wordt op aanwezigheid van het nieuwe coronavirus. Binnen 24-48 uur is de uitslag bekend en ontvangt de klant per beveiligde mail een verklaring om mee te nemen op reis.

Voor het maken van een afspraak kan gebeld worden met 010-704 5050 (ma.-vrij. 8.30-17.00 uur).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden