Foto: Eric Fecken

Jeugd Vakantiepaspoorten worden uitgedeeld, de vakantie kan beginnen!

Rotterdam - De eerste exemplaren van het Jeugd Vakantiepaspoort zijn uitgedeeld! Op de Fatimaschool in Rotterdam-Schiebroek kwam reismaatje Luie Aart langs met een gloednieuwe editie – de 35e alweer! – waarmee Rotterdamse basisschoolkinderen een hele zomervakantie lang plezier kunnen beleven! Ook deelde hij fruitige smoothies en knutselopdrachten uit die bij het avontuurlijke thema van dit jaar passen. Aankomende week ontvangen alle basisschoolleerlingen in Rotterdam het paspoort.  


Zeg je zomervakantie in Rotterdam, dan zeg je Jeugd Vakantiepaspoort. Zeker dit jaar is het paspoort onmisbaar, omdat veel Rotterdammers voor een vakantie in eigen stad gaan. Met het paspoort krijgen kinderen van 18 juli tot en met 30 augustus gratis entree of flinke korting bij 161 bestemmingen in en rond Rotterdam. Ondanks het coronavirus verandert er niets aan het gebruik van het paspoort. Wel is het reisadvies: check van tevoren even je bestemming om te kijken of de actie doorgaat en of je vooraf moet reserveren.

Sparen maar! 

De stempels ontbreken ook dit jaar niet in het paspoort. Deze kunnen kinderen verzamelen tijdens hun bezoek aan de bestemmingen. Bij tien stempels kunnen ze tegen betaling van € 2,50 per waardebon, maximaal twee waardebonnen kopen om in te ruilen voor een toegangskaartje bij een ‘Superbestemming’. Dit jaar zijn dat Diergaarde Blijdorp en Cinerama Filmtheater. Zo hebben de avonturiers ook nog iets om na de vakantie naar uit te kijken. 

Outdoor weekend

Op jeugdvakantiepaspoort.nl kunnen kinderen weer een online paspoort aanmaken en een wensenlijstje bijhouden met hun favoriete activiteiten. En dat is aan te raden. Wie een online paspoort aanmaakt, maakt namelijk kans op een weekendje Beekse Bergen voor 6 personen! 

Op Facebook en Instagram vind je de hele zomer nog meer leuke tips, spelletjes en het laatste nieuws over het Jeugd Vakantiepaspoort 2020. Heb je leuke foto’s? Deel ze dan via social media met ‘#jeugdvakantiepaspoort’. 

Het Jeugd Vakantiepaspoort wordt uitgegeven door Rotterdampas; de pas waarmee je meer dan 750 leuke dingen doet, gratis of met korting: rotterdampas.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden