Kijk ze gaan!
Kijk ze gaan! (Foto: Katrien Gijsen)

Zoefff... Daar gaan Silvy en René in een riksja door de Maastunnel!

Rotterdam - "Zoeffff! We gingen hárd naar beneden! Het leek bijna wel of we in een pretpark waren!" Silvy Mikoen was vandaag razend enthousiast nadat ze samen met haar echtgenoot René in een riksja door de Maastunnel was gebracht. "Naar boven moest de chauffeur wel wat bij trappen hoor, maar wij zaten heerlijk! En het is erg mooi geworden, de fietstunnel is wit, schoon, ziet er prima uit."

De fietstunnel van de Maastunnel is vandaag na een grondige opknapbeurt weer opengegaan voor fietsers. Voetgangers moeten nog even wachten, tot november. Zij kunnen nog tot en met 13 juli met het pontje heen en weer tussen Noord en Zuid. Vanaf vrijdag 10 juli gaat de riksja voor iedereen rijden. Je kunt met twee mensen ven hetzelfde huishouden, óf in je eentje, naar de andere van de rivier gebracht worden. Er komen ook elektrische leenfietsen beschikbaar. Vanaf vandaag kunnen voetgangers wél tussen 20.00 en 06.00 uur lopend door de fietstunnel.

Lezers van De Havenloods konden deze week vast de eerste rit winnen via een speciale lezersactie. En Silvy en René waren dus de gelukkigen. "Ik denk dat ik dit in de toekomst liever doe dan met mijn eigen fiets!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden