Lezers van De Havenloods op bezoek bij de burgemeester, eind 2019.
Lezers van De Havenloods op bezoek bij de burgemeester, eind 2019. (Foto: Caro Linares)

Definitief: Ahmed Aboutaleb blijft nog zes jaar onze burgemeester

Rotterdam - Ahmed Aboutaleb blijft nog zes jaar burgemeester van Rotterdam. Gisteravond laat is, na een geheime stemming, bekend geworden dat de gemeenteraad achter een herbenoeming van Aboutaleb staat. De nieuwe termijn gaat begin 2021 in. Uiteindelijk zal hij straks in 2027 18 jaar lang burgemeester van onze stad geweest zijn.

Aboutaleb is burgemeester van Rotterdam sinds 5 januari 2009. Hij werd razendsnel erg populair en na zes jaar volgde een tweede termijn. In december van vorig jaar liet hij weten graag nog zes jaar te willen blijven voor een derde termijn. 'Ik heb nog de tijd, de energie, de kracht en de ideeën om voor de stad aan het werk te gaan. De stad en de mensen waarmee ik vergroeid ben en waarvan ik ongelooflijk ben gaan houden.'

De Rotterdamse gemeenteraad stuurt nu een aanbevelingsbrief naar de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit. Hij zal de brief doorsturen naar de minister van Binnenlandse Zaken. Daarna zal koning Willem-Alexander de herbenoeming officieel bekrachtigen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden