Prinsemolen vanaf het water.
Prinsemolen vanaf het water. (Foto: VSW-eigen opname)

Fotowedstrijd: Wat is aantrekkelijk, van waarde en moet bewaard blijven in de wijk?

Rotterdam - In deze covid-19-tijden brengen we meer tijd in en om het huis door. Er wordt veel gewandeld en gefietst, omliggende straten en buurten worden (her)ontdekt en door velen op beeld vastgelegd. Inwoners van Hillegersberg, Schiebroek en Terbregge worden uitgenodigd om in beeld te brengen wat voor hen van waarde is in de eigen woon- en leefomgeving. Meedoen aan deze fotowedstrijd kan tot 31 augustus.

De Vereniging Stedebouwkundig Wijkbehoud (VSW) vindt het belangrijk om de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van de woon- en leefomgeving in stand te houden en te bevorderen. Maar wat vindt u aantrekkelijk? Wat is voor u van waarde in Hillegersberg, Schiebroek en Terbregge? Wat moet bewaard blijven? 

De VSW organiseert daarom een fotowedstrijd waarbij inwoners van Hillegersberg, Schiebroek en Terbregge worden uitgenodigd om in beeld te brengen wat voor hen van waarde is. Dat kan een gebouw zijn of een kunstwerk, maar ook een straat of een uitzicht. Zolang het maar gaat om een vast element in Hillegersberg, Schiebroek of Terbregge dat ook als zodanig behouden kan worden (dus geen foto van een zwanenpaar met jongen).

Foto's insturen
De fotowedstrijd staat open voor inwoners van Hillegersberg-Schiebroek en Terbregge. U kunt uw foto(‘s) sturen naar fotowedstrijd@vsw.biz (maximaal 2 foto’s per deelnemer). Vermeld bij uw inzending uw adres, en ook locatie, datum en tijdstip van de foto en licht toe waarom deze plek voor u van waarde is. De uiterste inzenddatum is 31 augustus 2020.

De foto’s worden beoordeeld door een jury met o.m. professionele fotografen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Tentoonstelling en prijzen
Een selectie van de mooiste foto’s zal dit najaar worden tentoongesteld waarbij op de openingsdag van de expositie de prijzen worden uitgereikt aan de winnaars. Te winnen prijzen: 1. Foto uitgeprint op groot formaat canvas; 2. een fotoboek over de buurt;
3. een speciale poster.

Een selectie van de foto’s zal op de VSW-website/Facebook en in het magazine Tussen Wilgenplas&Rotte worden gepubliceerd. Onder alle deelnemers worden tevens 10 jaarlidmaatschappen van de VSW incl. abonnement op het magazine “Tussen Wilgenplas & Rotte” verloot.

De foto(‘s) moet(en) voldoen aan de volgende eisen: Bestandstype jpg; Bestandsgrootte minimaal 300 dpi; Kleur / zwart-wit.

Door inzending geeft de fotograaf de VSW toestemming de foto’s te gebruiken voor publicatie. De naam van de fotograaf zal daarbij worden vermeld. De fotograaf vrijwaart de VSW van eventuele vorderingen van derden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden