De winnaars van de Uit-je-dak-muziekprijs. Met de klok mee: Troy Dominiq, Sammie Sedano, Darren Gardner, Jessy Yasmeen en I Am Lotus.
De winnaars van de Uit-je-dak-muziekprijs. Met de klok mee: Troy Dominiq, Sammie Sedano, Darren Gardner, Jessy Yasmeen en I Am Lotus. (Foto: )

Sammie Sedano wint met Parels de Uit-je-dak-muziekprijs!

Rotterdam - De winnaars van de Uit-je-dak-muziekprijs zijn bekend! Muzikanten konden een eigen dak-video insturen en daarmee geldprijzen en optredens op festivals en bij bekende podia winnen. De prijs is een initiatief van de Rotterdamse Dakendagen in samenwerking met Rotterdamse muziekprofessionals. De jury van programmeurs van deelnemende podia heeft uit het brede scala aan inzendingen nu de winnaars gekozen. Ook is er een prijs voor video met de meeste views.


Vandaag heeft de organisatie van Rotterdamse Dakendagen de winnaars van de grote Uit-je-dak-muziekprijs bekendgemaakt. De jury, bestaande uit de programmeurs van deelnemende Rotterdamse podia, was blij verrast met de inzendingen en heeft de winnaars benoemd. De winnaar voor Beste Dak-video is Sammie Sedano met zijn nummer Parels en wint daarmee de hoofdprijs van €1000. Troy Dominiq met zijn nummer Road is gekozen tot winnaar van de Creatiefste Dak-video en wint €250. De winnaar van de Best Bekeken Dak-video, met ruim 8200 views, is Darren Gardner met Rat Race die tevens €250 wint. In totaal werden alle video’s tot nu toe maar liefst ruim 30.000 keer bekeken.

Naast de winnaars van de geldprijzen hebben Baroeg, BIRD, Eendracht Festival, Festival Downtown, Grounds, Metropolis en de Rotterdamse Dakendagen aan verschillende bands een speelplek toegezegd (als het weer mogelijk is).

De prijsuitreiking voor de Beste Dak-video vindt plaats tijdens de Livestream dakconcerten, uit het Dakendingen programma, waar winnaar Sammie Sedano in het voorprogramma zal spelen. De prijs wordt uitgereikt door wethouder van cultuur Saïd Kasmi. De datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

Uit-je-dak-muziekprijs

De Rotterdamse Dakendagen organiseerde deze muziekprijs als onderdeel van haar alternatieve (online) programmering Rotterdamse Dakendingen om muzikanten, tijdens deze coronacrisis, een steuntje in de rug te geven en tegelijk creatief dak-gebruik te stimuleren. Het dak als podium, in de mooiste context die er is: de stad. De organisatie ontving een breed scala aan dak-video’s, van rock tot klassiek en van kleine lieflijke dakjes tot grootse industriële locaties. Alle video’s kunnen nog op de website van de Dakendagen bekeken worden, ga naar www.rotterdamsedakendagen.nl/uitjedak.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden