Embarkation of the Pilgrims, Robert W. Weir.
Embarkation of the Pilgrims, Robert W. Weir.

Delfshaven ontdekt dat het aan de muur hangt in Het Capitool

Embarkation of the Pilgrims, Robert W. Weir.
Embarkation of the Pilgrims, Robert W. Weir.

Rotterdam - Wat grappig. De organisatie van Delfshaven400 heeft ontdekt dat er een schilderij van Delfshaven in Het Capitool in Washington hangt. Het Capitool is samen met het Witte Huis het belangrijkste gebouw van de Verenigde Staten, zowel de Senaat als het Congres zetelen er.

Delfshaven400 werd door de Amerikaanse ambassade getipt over het bestaan van het schilderij. Op het schilderij is het vertrek van de Pilgrims uit Delfshaven vereeuwigd door Robert W. Weir. Het vertrek van de Pilgrim Fathers is dit jaar 400 jaar geleden en reden voor een feestjaar in Historisch Delfshaven.De Pilgrims worden gezien als een soort stichters of Founding Fathers van de Verenigde Staten.

Op het schilderij is onder meer een verre voorvader van Barack Obama te zien ‘Senator Barack Obama, die tussen 2005 en 2008 de staat Illinois vertegenwoordigde, zal vast weleens de tijd hebben genomen om er eens goed naar te kijken. Zijn verre voorvader, de Pilgrim Thomas Blossom, was immers een passagier op het schip dat op het schilderij is vereeuwigd’, aldus Delfshaven400.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden