Uittip: Troost en Verbinding van Domestica Rotterdam in de Laurenskerk op zaterdag 4 juli.
Uittip: Troost en Verbinding van Domestica Rotterdam in de Laurenskerk op zaterdag 4 juli. (Foto: )

De leukste tips voor uit én thuis van Rotterdam Festivals!

Met online programmering beleven we kunst en cultuur nu volop vanuit huis, maar we kunnen er ook weer een beetje op uit! Daarom zetten we naast de thuistips ook weer uittips voor je op een rij.

FESTIVAL TV: North Sea Round Town
Op elke doordeweekse festivaldag zendt OPEN Rotterdam een aflevering uit van FESTIVAL TV, geheel in het teken van North Sea Round Town. Verwacht terugblikken, reportages en items vanuit de wijk. Ook kun je tien muzikale portretten bekijken van vrouwen in de jazz zoals Kika Sprangers, Sanne Rambags en Ntjam Rosie. Van maandag 29 juni t/m vrijdag 10 juli om 14.00 uur en om 20.00 uur via www.openrotterdam.nl/tv/livestream. Gratis toegankelijk.

Kunsthal: Black Album/White Cube
De Kunsthal dompelt je nu niet alleen onder in kunst, maar ook muziek speelt een grote rol. In de tentoonstelling Black Album/White Cube staat de wisselwerking tussen muziek en kunst centraal. Bewonder werken in verschillende vormen en maten die zonder muziek nooit gemaakt waren, van installaties en sculpturen tot video’s, foto’s en schilderijen. Reserveer je ticket en tijdsslot op www.kunsthalrotterdam.nl. Vanaf €7.

App: TimeTransit Delfshaven
Maak een tijdreis met je smartphone en ontdek hoe Delfshaven er vierhonderd jaar geleden uitzag. Met de app TimeTransit Delfshaven kun je 360 graden rondkijken in het jaar 1620. Ontmoet de nieuwkomers van toen, hun levensverhalen en hun achtergronden. De app is gratis te downloaden op www.delfshaven400.nl.
AUDIOTOUR Food ’n Route
Een audiotour inclusief versnaperingen kriskras door de stad. In deze doe-het-zelf tour neemt de route je al fietsend mee buiten de gebaande paden. Je bezoekt vijf Rotterdamse wijken, gaat op bezoek bij kleine lokale ondernemers en proeft hun lekkernijen. Iedere woensdag t/m zaterdag tussen 11:00 uur en 18:00 uur. Introductietarief juli & augustus: €29 (€39 inclusief fiets).
Kijk voor meer informatie op www.insiderotterdam.com.

Met Chabot naar Van Nelle
Deze zomer wandel je samen met een ervaren architectuurgids in kleine groepjes en volledig coronaproof door de Van Nelle Fabriek. Tijdens de tour leer je alles over de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces in de fabriek en de transformatie naar een nieuwe toekomst. De rondleiding start bij het Chabot Museum. Rondleidingen lopen van zaterdag 4 juli t/m zondag 30 augustus. Reserveer je ticket en tijdsslot op www.chabotmuseum.nl. Vanaf €15.

Interviewserie: 1,5 meter DANS
In de interviewserie 1,5 meter DANS op YouTube gaat acteur en voormalig danser Jan Kooijman in gesprek met personen uit de danssector. Onder anderen Igone de Jongh, Samuel van der Veer en Lucia Marthas vertellen hoe ze denken over de anderhalvemetersamenleving. Ook Rotterdammers Conny Janssen en Ed Wubbe werken mee aan de serie. De serie bestaat uit acht afleveringen en is te volgen via het YouTube-Kanaal van Jan Kooijman. Gratis toegankelijk.

Domestica Rotterdam – Troost en verbinding
Tijdens dit concert zoeken de muzikanten de muzikale verbintenis met de landen om ons heen. Luister en vind troost en verbinding in de muziek van renaissance- en barokcomponisten uit heel Europa. Van Johann Sebastian Bach tot de Rotterdamse Pieter Hellendaal. De Laurenskerk hanteert speciale maatregelen. Het concert wordt op zaterdag 4 juli driemaal uitgevoerd om 15.00 uur, 17.00 uur en 19.00 uur. Reserveer je ticket en tijdsslot op www.laurenskerkrotterdam.nl. Entree € 29,50.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden