Ellen van der Windt.
Ellen van der Windt. (Foto: )

Ellen van der Windt is de nieuwe directeur van Het Batavierhuis

Rotterdam - Met ingang van vandaag (woensdag 1 juli) is Ellen van der Windt de directeur van Het Batavierhuis in Rotterdam. Het Batavierhuis aan de Pieter de Hoochweg 108 is een broedplaats voor (jonge)ondernemende professionele muzikanten en aan muziek verwante kunstenaars. 

Van der Windt (1974) wordt verantwoordelijk voor het profileren van het muzikale verzamelgebouw. De afgelopen jaren was Van der Windt als senior projectleider bij stichting Droom en Daad verantwoordelijk voor het concept en het opzetten van Het Batavierhuis, dat op 6 oktober 2019 officieel geopend is door wethouder Kasmi. 

Van der Windt blijft naast haar directeurschap verbonden aan Stichting Droom en Daad als senior projectleider. Tevens is zij bestuurslid bij Stichting de Fenix. Van der Windt maakte na jarenlange ervaring in diverse functies in de commerciële sector in 2018 de overstap naar cultuur.

Wim Pijbes, directeur Stichting Droom en Daad: “Het Batavierhuis krijgt met Ellen van der Windt een ervaren, ambitieuze directeur. Met haar betrokkenheid bij de muziekmakers, zal het Batavierhuis de komende jaren een sterkte verankering krijgen in Rotterdam en ver daarbuiten.”

Het Batavierhuis geeft ruimte aan Rotterdams muzikaal talent om zich te ontwikkelen en het culturele muziekleven te verruimen. Twee studio’s, twee concertzalen en vijf repetitieruimtes bieden ruimte voor muzikanten en kunstenaars om te experimenteren, collega’s te ontmoeten en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Het Batavierhuis biedt wekelijkse concerten, try-outs, live-streams, workshops en jamsessies.

Zie ook batavierhuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden